20-04-2024

Humanitarni vaskršnji bazar: Djeca Budve za svoje drugare sa onkologije

Vaskrs je najradosniji hrišćanski praznik za koji se polako pripremamo, a njemu se uvijek najviše raduju djeca. Milica Lješković koordinatorka je Humanitarnog vaskršnjeg bazara koji će se održati 27. aprila ispred hotela Mogren, a koji djeca Budve posvećuju svojim drugarima koji su onkološki pacijenti.

Humanitarni vaskršnji bazar: Djeca Budve za svoje drugare sa onkologije | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva portala RTV Budva

Ova ideja nastala je u okviru Božićnjeg bazara kada su djeca pravila i prodavala svoje rukodelje za malog Feđu Alkovića.

"Učimo ih da od sitnica, od onoga što čak mogu nači i u kući naprave nešto korisno, motivišemo ih na rad rukama i odvajamo od telefona tako da je ovo spoj lijepog i korisnog", kaže Lješković.

Radionice su namijenjene svoj djeci, a održavaju se u parohijskom domu u hramu Svete Trojice, danas u 17h i sjutra u 12h poslije vjeronauke.

"Nećemo imati cijene več će ljudi davati spram svog osjećaja", ističe ona.

Na prethodnom bazaru prikupljeno je 1000 eura od sitnica koje su djeca pravila.

"Cilj nam je da ove godine pomognemo djeci sa Onkologije u Podgorici, jer u cijeloj Crnoj Gori ne postoji odjeljenje onkologije za djecu več se oni nalaze na hematologiji, ima ih osmoro i mi želimo da im uljepšamo dane u bolnici", napominje Lješković.


Opširnije u videu:


U planu je još jedna humanitarna akcija koja će se održati na Trojčindan kada će djeca običi starije sugrađane.

Poziv za svu djecu koja žele da učestvuju je otvoren, radionice su svake nedjelje u 12h u crkvi Svete Trojice, a mali bazar je zakaan za Lazarevu subotu 27. aprila ispred hotela Mogren.