17-06-2022

IJZ: Novooboljelih 98, osam u Budvi

U Crnoj Gori u posljednja 24 sata, registrovano je 98 novih slučaja koronavirusa, dok preminulih od posljedica infekcije nije bilo, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. U istom periodu oporavila su se 54 pacijenta.

IJZ: Novooboljelih 98, osam u Budvi | Radio Televizija Budva

Iz Instituta za javno zdravlje saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom četvrtka završile analizu i dostavile rezultate za 726 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 41, Bara 14, Kotora devet, Budve osam, Herceg Novog i Nikšića po šest, Berana četiri i Tivta tri.

Na Cetinju, u Pljevljima i Ulcinju registrovana po dva nova slučaja koronavirusa, a u Danilovgradu jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za četvrtak je iznosio 13,09 odsto.

“Tokom četvrtka Institutu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom”, kazali su iz IJZ-a.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.722.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 54 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-a 19 u Crnoj Gori iznosi 597.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 238.315.

U Podgorici je aktivno 229 slučajeva zarzaze koronavirusom, Baru 79, Budvi 57, Kotoru 41, Tivtu 37, Nikšiću 35, Herceg Novom 26, na Cetinju i u Rožajama po 13, Ulcinju 12.

U Danilovgradu je aktivno deset slučajeva koronavirusa, Pljevljima devet, Tuzima osam, Beranama sedam, Bijelom Polju i Mojkovcu po šest, Andrijevici, Kolašinu, Petnjici i Plužinama po dva, a na Žabljaku jedan slučaj.

U Gusinju, Plavu i Šavniku nijesu evidentirani aktivni slučajevi zaraze koronavirusom.