09-02-2022

Još devet novih autobuskih stajališta i table za osmrtnice na 40 lokacija do kraja februara u Budvi

Sekretarijat za komunalno-stambene poslove Opštine Budva u 2022. godini planira da realizuje na teritoriji Budve značajne projekte u narednih šest mjeseci. U narednom periodu radiće se na postavljanju nastrešnica na još devet autobisih stajališta, te postavljanju novih tabli za osmrtnice na 40 lokacija.


Foto: Arhiva, portal RTV Budva

U skladu sa elaboratom autobuskih stajališta u cilju podizanja uslova boravka na istim, urađen je model autobuske nastrešnice.

"U prethodnom periodu u prvoj fazi postavili smo 18, dok u drugoj fazi postavljamo 19 pozicija. Tačnije, do kraja prošle godine postavljeno je deset, a ostalo je da se postavi devet. To su nastrešnice na pozicijama u rijeci Reževići, zatim Sveti Stefan, Pržno i Bečići. Do sada je Opština Budva iz budžeta preko Sekretarijat za komunalno-stambene poslove za opremanje autobuskih stajališta modernim nastrešnicama izdvojila 200.000 eura", istakao sekretar Sekretarijata za komunalno stambene poslove, Srđan Gregović.


Srđan Gregović

Kako kaže, sama stajališta su savremena i moderna, i ističe da su i druge opštine zainteresovane za inplementaciju takvog modela.

U planu je projekat koji se odnosi na table za osmrtnice

"Svjedoci smo da table za osmrtnice nisu u najboljem stanju. U prethodnoj godini smo radili na tome, u smislu formiranja i stvaranja modela ili prototipa koji bi bio adekvatan, moderan i od kvalitetnih materijala. To je ostakljena tabla gdje će se moći postaviti šest osmrtnica i biće postavljena na 40 lokacija na teritoriji Opštine Budva. U ovom trenutku se rade pripremni radovi na tim pozicijama, rade se betonske ploče na kojima će biti montirane te table. Završnica tog posla biće do kraja februara mjeseca. Table će biti predate na održavanje i upravljanje privrednom društvu Pogrebne usluge", naglasio je Gregović.

Za ovaj projekat je izdvojeno 40.000 eura.

Podsjećamo kako trenutno izgledaju mnoge table za osmrtnice u Budvi.


Foto: portal RTV Budva

D.Č.