10-01-2023

Još uvijek nema dovoljno snijega na skijalištu, gosti otkazuju dolazak

Očekivani i najavljivani snijeg prethodne noći nije popravio stanje na skijalištu Savin kuk pa je početak sezone skijanja ponovo pomjeren, kaže direktor skijališta Marinko Purić.


Savin kuk (Foto: Mediabiro)

"Trenutno stanje na skijalištu ako gledamo sa aspekta padavina je da sniježnog pokrivača ima ali nema ga dovoljno da bi se uradile staze i da bi se krenulo sa skijanjem i zimskim sportovima ali očekujemo po najavama meteorologa da će narednih nekoliko dana biti padavina i da ćemo uspeti da napravimo staze za skijanje", istakao je Purić.

Poručuje da situacija na skijalištu utiče na stanje u hotelima.

"Nakon dobre posjete tokom praznika većina gostiju otkazuje ili odlaže dolazak na Žabljak", kaže direktor hotela Polar Star Nikola Radulović.

"U isčekivanju snijega kojeg evo i dalje nema gosti uglavnom otkazuju to jest pomeraju rezervacije koje su napravili za ovaj period sve u nadi da padne snijeg. U nadi da će pasti uskoro nešto bi se od sezona moglo izvući dok je raspust. Nakon raspusta glavna sezona prolazi i eto nadamo se postoje neke priče da će se raspust ukoliko bude padavina pomjeriti. Ali sudeći po iskustvo iz prethodnih godina glavna sezona traje dok traje školski raspust a nakon toga se svodi na vikende i na neke produžene vikende", kaže Radulović.

Nakon dobrog početka godine, nedostatak snijega poremetio je nastavak sezone i u hotelu Soa.

"Pa kada govorim o sezoni ona je počela dosta dobro imali smo dosta upita i čini mi se dosta dobru popunjenost prije Nove godine i Novu godinu smo završili na jedan dobar način bez obzira na to što on nije bilo snijega. Naravno kasnije kako su ljudi vidjeli da nema snijega počele su i rezervacije polako da se otkazuju. Naravno, očekujemo snijeg takva je i prognoza, prošlu noć je nešto palo, istina jako malo ali sledećih daana očekujemo obilnije padavine i da barem taj kraj ili srednji dio sezone završimo na jedan dobar način", istakao je menadžer Bojan Šutović.

Iako će izgubljeno u prvoj polovini januara biti teško nadoknađeno turistički radnici Žabljak nadaju se nastavku zimske sezone a možda i njenom produžetku.

(RTCG)