19-11-2021

JU Muzeji i galerije Budve: Večeras koncert obrazovnih ustanova „Računajte na nas”

Večeras će u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović”, u okvoru kulturnog programa povodom obilježavanja Dana Opštine Budva, biti održan koncert „Računajte na nas“ na kom će se predstaviti djeca i mladi iz svih vaspitno-obrazovnih ustanova sa teritorije Opštine Budva – Vrtića „Ljubica Jovanović Maše“, Osnovne škole „Stefan Mitrov Ljubiša“, Druge osnovne škole, Mirko Szentić iz Petrovca, ŠOMO Budva i SMŠ „Danilo Kiš“.



Ove večeri će u Modernoj galeriji i zvanično biti otvorena Izložba poklonjenih radova iz fundusa Moderne galerije 2019–2021.

Koncert će početi u 19 sati.



Program se nastavlja 23. novembra 2021. godine u 18 časova, kada će u kino sali Spomen doma „Crvena komuna“ biti uplićen koncert „Računajte na nas“ u okviru kog će se, kao i u Budvi, predstaviti djeca i mladi iz svih vaspitno-obrazovnih ustanova sa teritorije Opštine Budva.

Koncertom će zvanično biti otvorena i izložba radova iz zbirke „Zavičajni umjetnici” iz fundusa galerije „Marko Krstov Gregović“. Program te večeri se nastavlja u 19 časova u spomen-sobi Spomen doma „Crvena komuna“ predstavljanjem publikacije „Petrovačka opština (1920–1921)“ autora mr Marka Janketića, o kojoj će, pored autora, govoriti i prof. dr Vasilj Jovović.

U četvrtak, 24. novembar 2021. godine u 19 časova, u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” biće predstavljanjen zbornik „Antička Budva“ sa međunarodnog multidisciplinarnog naučnog simpozijuma u izdanju JU Muzeji i galerije Budve. O zborniku će govoriti prof. dr Irena Lazar, mr Dobrila Vlahović, mr Mladen Zagarčanin I Dušan Medin, MA – urednik.

Program se zavržava 26. novembra 2021. godine u 19 časova, otvaranjem izložbe „Seljak u karikaturi Ježa 1935–1990. godine” autorke dr Tatjane Mikulić, u Spomen domu „Stefan Mitrov Ljubiša“. Program se ralizuje u saradnji sa Etnografskim muzejem u Beogradu, saopšteno je iz JU Muzeji i galerije Budve.