15-10-2019

Jučerašnja sjednica SO Budva prekinuta zbog odlaska predsjednika Carevića

Nakon što je predsjednik Skupštine Krsto Radović predložio izmjene redosleda tačaka dnevnog reda i odložio raspravu o rebalnsu budžeta jer je obaviješten da je predsjednik Marko Carević službeno otputovao, sjednicu su napustili odbornici DF-a, nezavisni odbornik Goran Pejović i odbornici DPS-a i SD-a.

Jučerašnja sjednica SO Budva prekinuta zbog odlaska predsjednika Carevića | Radio Televizija Budva

To je dovelo do negodovanja odbornika DF-a jer je sekretar za finansije Petar Odžić bio prisutan a opštinski propisi ne predviđaju prisusutvo predsjednika.

„Ukoliko se ovo ne riješi, jer predstavnik predlagača je na sjednici, a to je sekretar za finansije Petar Odžić, nijesmo spremni da nastvimo rad“, kazao je Đorđije Pribilović, šef odborničkog kluba DF.

Odbornik Demokrta, Dragan Krapović, kazao je da bi neprisustvovanje predsjednika Opštine Budva bilo ponižavanje ovog doma.

"Ja sam kao predsjednik Opštine prisusutvovao zasijedanju i po deset sati i odgovarao na pitanja odbornika", istakao je Krapović.

"Zar je moguće da je Careviću bitnije da proslava Dana jedne gradske opštine u Beogradu od usvajanja rebalansa", upitao je Mijomir Pejović iz Demokrata.

„Nećemo da učestvujemo u raspravi ni jedne tačke gdje predlagač nije prisustan“, kazao je Dragan Purko Ivančević iz Crnogorske i ocijenio je da odsustvo predsjednika Carevića sa sjednice predstavlja dalje unižavanje najznačajanije zakonodavne institucije u gradu - lokalnog parlamenta.

Nakon što su odbornici DF-a, nezavisni odbornik Goran Pejović i odbornici DPS-a i SD-a izašli iz sale, sjednica je prekinuta jer nije bilo kvoruma.