29-02-2024

Komunalna inspekcija će pojačati nadzor na Topliškom putu i sankcionisati prekršioce

Mještani MZ Svinjišta i MZ Prijevor juče su javno negodovali zbog nelegalnog gomilanja smeća, šuta i zemlje na Topliškjom putu, čime se stvaraju divlje deponije. Ogorčeni stanjem na terenu koje je dostiglo zabrinjavajući nivo pozvali su nadležne na urgentnu reakciju. Iz Komunlane policije najavili su rigoroznije mjere za suzbijanje ovog problema koji traje duži vremenski period.


Foto: Portal RTV Budva

U vezi deponije na Topliškom putu obratili smo se Komunalnoj inspekciji iz koje su nam saopštili da problem postoji duži vremenski period, da su već pokrenuti upravni postupci, ali i da će inspekltori pojačati kontrolu navedenih deponija i sankcionisati prekršioce.

"Na Topliškom lokalnom putu na kat.parcelama 470/2,470/4,470/6,470/8 KO Prijevor već duži vremenski period vrši se deponovanje zemlje i šuta od strane nesavjesnih građana. Isto deponovanje se vrši tokom večernjih sati kada je manja mogućnost zateći prekršioce zbog smanjenog broja službenika. Komunalni inspektori su sproveli upravni postupak, jer su donešena dva rješenja dana 11.01.2024. godine o zabrani deponovanja zemlje i šuta na gore navedenim lokacijama. Takođe su dana 29.02.2024.godine postavljene dvije table kao upozorenje sa natpisom „zabranjeno deponovanje“. Ova služba će u narednom vremenskom periodu pojačati kontrolu navedenih deponija i sankcionisati prekršioce shodno zakonu na osnovu dva donijeta rješenja", navedeno je u saopštenju, dostavljenom našem portalu.

Nadamo se da će nadležni uspjeti da suzbiju ovu neprijatnu i neprimjerenu pojavu koja ne samo što ruži izgled već utiče na zagađenje životne sredine.

J.M.