15-10-2020

Konkurs „Za svako dobro“ otvoren do 26. oktobra: za prijavu još 11 dana

Konkurs „Za svako dobro“ koji je Crnogorski Telekom raspisao sedmi put otvoren je do ponedjeljka, 26. oktobra 2020. godine. Za donacije mogu aplicirati sve nevladine organizacije registrovane u Crnoj Gori sa projektima od posebne važnosti za zajednicu, u čijem sprovođenju se primjenjuju digitalne tehnologije, kao i digitalnim idejnim rješenjima čiji su ciljevi u skladu sa prioritetima Konkursa.


Foto: T-Com

I ove godine oblasti podrške su obrazovanje i kultura (medijska pismenost i korišćenje digitalnih tehnologija u službi obrazovanja svih generacija, edukacija mladih u STEM području – nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika, digitalne tehnologije u službi razvoja i promocije kulture), zaštita životne sredine i inkluzija osjetljivih grupa i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo.

Iz ove kompanije podsjećaju da i ove godine za duštveno odgovorne projekte izdvajaju 30 hiljada eura.

Kriterijumi kojima će se prilikom selekcije za uži izbor projekata i idejnih (digitalnih) rješenja rukovoditi Odbor za donacije koji čine zaposleni Telekoma, jesu relevantnost problema kojeg projekat tretira i način njegovog prevazilaženja, u kojoj mjeri realizacija projekta donosi dobrog za širu lokalnu zajednicu, inovativnost, izvodljivost i održivost, usaglašenost sa vrijednostima Crnogorskog Telekoma, stručnost lica uključenih u projekat, veličina ciljne grupe.

O dodjeli donacija za podršku realizaciji projekata odnosno digitalnih idejnih rješenja odlučivaće se na osnovu rezultata glasanja online zajednice kao i glasova komisije koju čine predstavnici Crnogorskog Telekoma.

Više detalja o konkursu i načinu prijave može se pronaći na sajtu https://telekom.me/o-kompaniji/za-svako-dobro-2020