24-02-2024

Kontrolom ugostiteljskog objekta u Budvi pronađen pištolj, kod jednog lica pronađen i kokain, podnijeta krivična prijava

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Budva su shodno planskim aktivnostima na realizaciji akcije „Mladost“, sinoć kontrolisali četiri ugostiteljska objekta.

Kontrolom ugostiteljskog objekta u Budvi pronađen pištolj, kod jednog lica  pronađen i kokain, podnijeta krivična prijava | Radio Televizija Budva

Foto: MUP

Prilikom kontrole jednog od njih zatečeno je 12 maloljetnih lica koja su konzumirala alkohol, a osim toga, pregledom samog objekta u šanku je pronašen pištolj „EKOL Firat Compact K“ sa okvirom i 17 komada municije, kao i kutiju sa još 24 komada municije.

Policija je preduzimanjem aktivnosti iz svoje nadležnosti došla do sumnje da pomenuto oružje i municija pripadaju N.B. (26) iz Budve. Nadalje, kontrolom ovog lica pronađena su četiri manja pvc pakovanja sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droga kokain, 130 eura za koje se sumnja da potiču iz izvršenja krivičnog djela, kao i mobilni telefon.


Foto: MUP

Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se o eventualnom postojanju krivičnog djela izjasniti nakon potrebnih vještačenja oduzete materije, kao i mobilnog telefona.

Osim toga, sa događajem je upoznat i tužilac u Osnovnom državnvom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu protiv N.B. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

U odnosu na točenje alkoholnih pića maloljetnim licima koja su zatečena u kontrolisanom ugostiteljskom objektu, prikupljena su obavještenja od vlasnika tog objekta, kao i od zaposlenih, te su preduzete druge mjere i radnje iz policijske nadležnosti sa čime će biti upoznati nadležni inspekcijski organi u cilju preduzimanja aktivnosti iz njihove nadležnosti.