11-08-2021

Kopitović nakon Petrovca trese mreže i u Singapuru

Crnogorski internacionalac Boris Kopitović početkom prošle godine ostvario je neobičan transfer i prešao iz OFK Petrovca u singapurski Tampines Rovers. Dvadesetšestogodišnji napadač u "Gibraltaru Azije" nastavio je da trese protivničke mreže i trenutno je drugi strijelac tamošnjeg prvenstva.


Uspješan prvi inostrani angažman, Foto: Privatna arhiva

Kopitović je najprije potpisao jednogodišnji ugovor, a dobre partije doprinijele su da sa Roversima produži saradnju na još tri sezone. Na 26 mečeva u prvenstvu bivši adut "nebesko-plavih" postigao je 21 podogak. Za naš portal kaže da se nada se da će taj broj da se poveća.

"Sto se tiče lige, u Singapuru se igra dosta brz i kvalitetan fudbal sa puno šansi, što meni kao napadaču odgovara. Ovdje se ekipe uglavnom oslanjaju na strance koji moraju da prave razliku", rekao je Kopitović.

Tampines Rovers prošle godine takmičenje su završili na drugom mjestu, a osvojili su trofej u Kupu. Ove sezone za sada su četvrti u prvenstvu.

"Bilo je dosta padova, što pokazuje i pozicija na tabeli, ali ima još dosta da se igra. Mislim da možemo do kraja da budemo u borbi za titulu, što je i cilj kluba", istakao je naš sagovornik i podsjetio da prvenstvo u Singapuru traje od marta do oktobra.



Najbolji potezi Kopitovića u 2020. godini

(izvor: Youtube/Vlado Perović)

Do kraja je ostalo još devet kola, nakon toga na programu je Kup. Po koeficijentu Azijske fudbalske konfederacije (AFC), singapurska liga je 19 na tom kontinentu u konkurenciji 46 nacionalnih šampionata.

Crnogorski internacionalac je sa aktuelnim klubom učestvovao i u kontinentalnim takmičenjima.

"Prve godine smo igrali AFC kup i bilo je odlično.Na četiri meča postigao sam tri gola. Bili smo prvi u grupi, međutim, zbog loše situacije sa koronom, odlučili su da prekinu to takmičenje. Ove godine smo igrali grupnu fazu Lige šampiona sa najvećim timovima azijskog fudbala kao što su japanska Gamba Osaka i koreanski Jeonbuk, koji su šampioni svojih zemalja.Mislim da naša ekipa nema kvalitet za to takmičenje, što pokazuje i svih šest poraza u grupi. AFC kup je realno i pravo takmičenje za nas", rekao je on.

U singapurskom timu Kopitoviću društvo pravi još jedan igrač iz Crne Gore. Riječ je o Arminu Bošnjaku, nekadašnjem fudbaleru Zete.

"Armin je u klub stigao na početku sezone. Brzo se navikao na život i uklopio se odlično u ekipu. Mislim da smo on i ja prva dva Crnogorca koja nastupaju u Singapurskoj ligi. Sto se tiče igrača iz regiona, ima dosta Hrvata i Srba koji dolaze svake godine u druge klubove."

Kopitović se osvrnuo i na period proveden u Petrovcu, njegovom, kako sam priznaje, matičnom klubu. Za dvije sezone pod Malim brdom postigao je 27 golova u prvenstvu. Sada je pružio podršku timu za koji je uspješno nastupao.

"U odličnim sam odnosima sa svim igračima iz kluba. Drago mi je što su prošle sezone izborili opstanak. Pratim sve utakmice Petrovca i nadam se da će ostvariti što bolji plasman na tabeli. Imaju odličnu ekipu sa puno iskusnih igrača", rekao je naš sagovornik.


M.S.