16-09-2023

Korisni trikovi za sređivanje ormana

Olakšajte sebi svakodnevicu ovim praktičnim savjetima.

Korisni trikovi za sređivanje ormana | Radio Televizija Budva

Foto: ilustracija / unsplash

Izbacite iz ormana sve što vam nije potrebno


Iako se ovo čini sasvim logičnim prvim korakom kada je sređivanje ormana u pitanju, u praksi se pokazalo da se u našem garderoberu i poslije primjene istog ponovo nađe odjeća koja nam je suštinski sasvim nepotrebna.

Interesantno je da se mnogi vežu za pojedine komade garderobe, jer nas ona često podsjeća na određene periode u životu, ali to nikako nije pravac u kom treba da razmišljate, jer ćete tako završiti zasigurno sa ormanom koji je prepun bespotrebnih stvari.

Dakle, ono što treba da zadržite jeste garderoba koju aktivno nosite i u kojoj se dobro osjećate. Sve što niste obukli duže od pola godine, ili čak godinu dana, vrlo je vjerovatno da nećete ni nositi.

Kategorišite garderobu po boji

Ovo je odličan trik koji će vam pomoći ne samo da lakše sredite svoj garderober, već i da on duže ostane u tom stanju. Osim što će vizuelno ljepše izgledati, olakšaće vam proces traženja komada garderobe koji vam je u tom momentu potreban, jer ćete ga automatski potražiti u sekciji sa odjećom određene boje.

Unaprijed sortijrajte odjevne kombinacije

Vjerovatno ovo do sad niste praktikovali, ali se ovaj trik u praksi pokazao veoma korisnim. Na primjer, najčešće nosimo iste kombinacije suknje i bluze, ili pantalona i košulje i sl, pogotovo kada su poslovne odjevne kombinacije u pitanju, pa je vrlo praktično da ove komade garderobe stavite na iste ofingere. Naravno, ne nosimo uvijek iste bluze, košulje i majice, ali gledajte da sve one koje kombinujete povremeno sa određenim donjim komadom garderobe i u vašem ormanu budu blizu njega.

Od ovakvog načina organizacije ormana imaćete višestruku korist - garderober će vam biti uredan i pregledan, i ono što ni najmanje nije zanemarljivo jeste to da ćete utrošiti mnogo manje vremena za pronalaženje vaših krpica, kao i da ćete uspjeti brže da odgovorite na ono čuveno retoričko pitanje - šta da obučem.

Koristite višestruke ofingere

Postoji vrlo jednostavan način da u svom ormanu napravite više mjesta, a da u njemu i dalje ostane ista količina stvari. Kao što znate postoje ofingeri koji imaju nekoliko prečki za prebacivanje garderobe, koje su vertikalno poslagane, i na koje može stati mnogo više odjeće nego na obični jednostruku ofinger.

Ovi ofingeri idealni su za, na primer, slaganje pantalona, ali i za druge komade garderobe.

Zimske jakne i kapute držite posebno

S o bzirom na to da su jakne i kaputi glomazni i kabasti, njima u ormanu nikako nije mjesto sa, recimo, lepršavim haljinama i drugom više ljetnjom garderobom. Najbolje bi bilo da čitav jedan orman, ili ćošak u ormanu ukoliko imate velike ugradne plakare, izdvojite za bunde, kapute, kao i za debele zimske džempere. Ovako će vam garderober biti mnogo uredniji.

Slažite odjeću u rolne

Da, slobodno primjenite ovaj za mnoge revolucionaran način slaganja garderobe. Ovako složena odjeća uštediće poprilično mjesta u vašem ormanu, i ono što je takođe interesantno jeste da ćete ovako izbjeći neželjene ivice koje upropaste vaš ogroman trud i napor koji ste uložili u peglanje.

Ovo je idealan način za odlaganje pantalona, farmerki, trenerki, običnih pamučnih majica.

Izvor: mogujatosama.rs