23-02-2021

KORONAVIRUS: Počelo prijavljivanje za vakcinaciju

Vlada Crne Gore pokrenula je novi sajt na adresi covidodgovor.me preko koga možete da se prijavite za vakcinaciju protiv koronavirusa.


Foto: screenshot

Svi državljani su po automatizmu kandidati da prime vakcinu ne samo osiguranici Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore.

Na sajtu se navodi da je u ovom momentu broj vakcina je ograničen, a da se imunizacija vrši po prioritetnim grupama koje su definisane Nacionalnom strategijom za uvođenje, distribuciju i primjenu COVID-19 vakcina.

“Popunjavanjem jednostavnog upitnika iskazujete interesovanje da primite vakcinu protiv COVID-19. Za sve izmjene termina ili dodatne informacije, molimo Vas kontaktirajte Vaš Dom Zdravlja ili Vašeg izabranog ljekara”, napisano je na sajtu.

Ističe da za vakcinisanje nije potrebno da pojedinac bude osiguranik Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore.

“Svi državljani Crne Gore su po automatizmu kandidati da prime vakcinu", navodi se na sajtu.

-Kontakt telefon je neophodno da tačno upišete, kako bismo mogli da Vas kontaktiramo i javimo termin vakcinacije. Nakon što iskažete interesovanje, u narednom periodu obavijestićemo Vas o tačnom terminu i mjestu vakcinacije. Ovaj upitnik možete da popunite i za članove svog domaćinstva. Potrebno je samo da navedete ispravno njihove podatke i ostavite kontakt. Ukoliko neki član Vašeg domaćinstva nema mobilni telefon ili imejl, možete navesti svoj- precizirano je na sajtu covidodgovor.me.

Na novom sajtu se nalaze i mjere koje su trenutno aktuelne u opštinama pojedinačno, informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u državi kao i odgovori na "ključna i često postavljana pitanja".

www.covidodgovor.me





Izvor: Mina / CdM / Pobjeda
Foto: screenshot covidodgovor.me