26-06-2017

Krapović: Ja vas ne mrzim, ja vas prezirem

Reagujući na ponovno obraćanje organizovane kriminalne grupe Budva, kako kaže predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović, istakao je da nije uzrujan nego revortiran načinom obraćanja, a posebno iznesenim navodima.

Krapović: Ja vas ne mrzim, ja vas prezirem | Radio Televizija Budva

On je naglasio da mu sve to više liči udbaškogradska olajavanja nego na političko saopštenje, dodajući da je, odgovarajući u svoje ili ime Partije, uvijek govorio jasno i argumentima.

"Pričate nešto o zapošljavanju, a skoro svi funkcioneri DPS-a, koji su otišli nakon izbora, su već zaposleni na ovaj ili onaj način u državnim firmama koje posluju u Budvi ili kod dosadašnjih "strateških partnera" OKG-a, iako skoro svi uredno primaju plate od Opštine Budva i dalje. Da budem pošten, skoro svi, podvlačim, čast izuzecima. Molim vas nemojte djecu uvlačiti u ovu polemiku, vaša partija je uzela budućnost djeci Crne Gore. Opet vas pozivam, jedno ime, jedno ime recite ko nije zaposlen zato što je "politički nepodoban", kako kažete. Ne vjerujem u to, prije će biti da ste frustrirani, jer se sada ne zapošljava po političkoj liniji i više ne možete, kada dođu izbori, roditelje te djece "maziti", kako reče bivši Predsjednik OO OKG. Ne možete ih više ucjenjivati da vam daju glas, to je ono što vas boli. Mi, gospodo iz OKG-a, ne dijelimo ljude po političkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, to pitajte rukovodioce iz vaših redova koje sam zatekao po stupanju na funkciju i sa kojima sam radio više mjeseci, da li su od mene doživjeli bilo kakvu neprijatnost, da li sam bilo koga uvrijedio, šikanirao ili sam ih uvažio prvo kao ljude, pa onda kao rukovodioce", istakao je u saopštenju predsjednik Krapović.

Povod za početak prepiske OO DPS-a i predsjednika Opštine Budva Dragana Krapovića je konferencija za novinare na kojoj su iznijeti rezultati rada za prvih šest mjeseci nove opštinske vlasti, a koji su prema Krapovićevim riječima bili bolji od rezultata prethodne vlasti za poslednjih šest godina.

"Nije tu bilo nikakvih niskih udaraca. Koristio sam, i pored svega, umjereneu i pomirljivu retoriku, a vi ste, naravno, to iskoristili za prizeman napad na moj lični i porodični integritet, pa kada ste dobili adekvatan odgovor, onda šaljete lijepe pozdrave i pričate o mržnji i logorima, ni slovo o sramnim tvrdnjama iz prethodnog saopštenja", naglasio je Krapović.

On je istakao da kod njega nema mržnje ni prema kome na svijetu, pa ni prema njima, ali ima prezira,

"Prezir zbog svega što ste uradili ili animovali da se uradi, zato što ste slušali, glasali i ćutali, zbog onoga što je Budva mogla da bude, zbog brutalne krađe koju ste sprovodili godinama, zbog afirmacije iskrivljenog sistema vrijednosti u Budvi i u Crnoj Gori, zato jer sada jasno vidim razmjere vaših nepočinstava, zato što se sve to i još mnogo toga lošeg uradilo pod firmom DPS-a, tako da ste svi odgovorni, neki u krivičnoj ravni, a ostali u političkoj i moralnoj. Ovdje moram da naglasim da nijesam neko ko je pristalica moralisanja i ko pretenduje da dijeli lekcije, međutim, sigurno neću dozvoliti da me vi javno prozivate za gluposti, fabrikujete i podmećete, a da vam ne kažem ko ste i šta ste. Koga vi, uopšte, i možete prozvati za bilo šta? Znam da je Tarzan iz Podgorice naredio da se piše saopštenje, međutim, iako je on Tarzan vi ne morate biti Ćita. Na kraju, znam da se teško snalazite sa ovakvim pristupom, nema više opštih priča, nema neodređenosti, sa mnom ste načisto gospodo, pričamo direktno", kazao je predsjednik Krapović.

Kako je naglasio, nikada neće bježati od bilo kakve utemeljene rasprave po bilo kojem pitanju.

"Čak i sa vama, iako bi trebali dugo da ćutite s obzirom na ono što ste uradili u Budvi i od Budve, ali isto tako znajte da kad god budete, zarad političkih poena, licitirali mojim imenom, i ličnim i porodičnim, uzvratiču više nego adekvatno, kao što ste se već uvjerili. Nažalost, ja nemam lijepih pozdrava, svi znaju šta mislim o vama, tako da će kurtoazija izostati ovoga puta", poručio je predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović.