18-05-2020

Krivična prijava protiv 19 policijskih službenika

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije podnijelo je Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju krivičnu prijavu protiv 19 policijskih službenika, zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih posLova (MUP).

Krivična prijava protiv 19 policijskih službenika | Radio Televizija Budva

Navodi se da je realizovana operativna akcija otkrivanje nezakonitog postupanja policijskih službenika u vršenju policijskih poslova.

„Na osnovu utvrđenih činjenica i dokaza koji su ukazivali na nezakonito postupanje policijskih službenika, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je Osnovnom državnom tužilaštvu podnijelo Izvještaj – krivičnu prijavu protiv 19 policijskih službenika, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja“, kaže se u saopštenju.

Kako su naveli, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije, u saradnji sa Odjeljenjem bezbjednosti u Ulcinju, preduzima aktivnosti u cilju privođenja osumnjičenih službenika Državnom tužilaštvu.

„Navedena aktivnost je rezultat permanentnih mjera i radnji koje Unutrašnja kontrola policije preduzima u cilju otkrivanja i suzbijanja krivičnih djela policijskih službenika izvršenih na radu ili u vezi sa radom, sa akcentom na otkrivanje koruptivnih krivičnih djela, koje su u ovom slučaju preduzimane uz punu logističku podršku Uprave policije“, zaključuje se u saopštenju.