08-04-2020

Krivične prijave protiv budvanskih funkcionera zbog kršenja mjera

Protiv nekoliko budvanskih funkcionera, biće podnijete krivične prijave jer su, kako prenose crnogorski mediji, prekršili donijete mjere, koje se odnose na sprečavanje širenja epidemije korona virusa.

Krivične prijave protiv budvanskih funkcionera zbog kršenja mjera | Radio Televizija Budva

Šef kabineta predsjednika Opštine, Nikola Jovanović, sekretar Sekretarijata za investicije Mladen Mikijelj, načelnik Službe za zaštitu i spašavanje Dragan Božović i predsjednik Mjesne zajednice Bečići Predrag Ivanović, su se, kako pišu, juče okupili kod menadžera Opštine Budva Mila Božovića, koji je u izolaciji, i na taj način prekršili mjere NKT.

Obilazeći lica u izolaciji, sanitarni inspektor u dvorištu Božovićeve kuće je zatekao pomenute funkcionere, protiv kojih će, po malogu nadležnog tužioca biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Takođe, sanitarna inspektorka je donijela rješenje o samoizolaciji za Jovanovića, Mikijelja, Božovića i Ivanovića.

Podsjetimo, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je 30. marta više privremenih mjera u cilju zaštite zdravlja i života građana, a jedna od njih se upravo odnosi na zabranu okupljanja u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Nepostupanje po mjerama podliježe krivičnoj odgovornosti, u skladu sa čl. 287 i 302 Krivičnog zakonika Crne Gore.