26-01-2018

Likovni konkurs JU SMŠ "Danilo Kiš"

Povodom jubileja 40 godina rada i postojanja iz JU Srednje mješovite škole "Danilo Kiš" pozivaju sve umjetnike koji su nastanjeni u Budvi da, inspirisani životom i stvaralaštvom Danila Kiša, kreiraju umjetnički rad (sliku, skulpturu, crtež, video i sl.) i na taj način doprinesu proslavi, koja će biti održana 22. februara 2018. godine.

Likovni konkurs JU SMŠ

"Podsjećamo da su se prije 20 godina budvanski umjetnici na sličan način odazvali pozivu naše škole da učestvuju u proslavi tadašnjeg jubileja. Oni su tim povodom poklonili po jednu sliku školi i na taj način oplemenili naš radni prostor, a našim učenicima poslali jasnu poruku ljepote i uzvišenosti kreativnog ispoljavanja, humanističkog promišljanja, djelovanja i davanja na polju kulture", kazali su iz te ustanove.

Zamišljeno je da se od svih pristiglih radova napravi izložba u Modernoj galeriji Budve. A iste radovi će potom biti izloženi u prostorijama škole uz svečanu promociju i okupljanje umjetnika, učenika, nastavnika i zainteresovanih građana.

Učešće je potrebno potvrditi u roku od 7 dana na e-mail: danilokis@t-com.me ili lično koordinatorki likovnog konkursa prof. Jeleni Papović.

Radove treba predati do 20. februara 2018. godine.

Kolektiv škole "Danilo Kiš" unaprijed se zahvaljuje na entuzijazmu i odgovornosti prema budućnosti.