17-08-2021

Ljubanović: Nema online nastave, u školu 1. septembra

Na predlog ministrastva ova školska godina počinje 1. septembra, a kako je za Polis kazao, v.d. dirketora OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša", Novak Ljubanović, djeca više neće učiti online.

Ljubanović: Nema online nastave, u školu 1. septembra | Radio Televizija Budva

Prethodna školska godina će biti zapamćena po relizaciji online nastave tokom pandemije koja je zahvatila cijele svijet. Online nastava je iziskivala mnogo više truda i rada od uobičajenog, kako za profesore tako i za učenike.

V.d. direktora OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša", Novak Ljubanović, kazao je da neće biti dodatnih mjera pored onih koje podrazumijevaju nošenje maski i korištenje dezinfekcionih sredstava.

"Predlog je ministarstva da se počne 1. septembra, sa uobičajenim rasporedom, gdje će sva djeca dolaziti u učionice, s tim što ćemo zadržati korištenje maski i dezinfekcionih sredstava, a ostalo će sve biti kao nekada, bez podjela u grupe i sa punim časom od 45 minuta", kazao je.

Ljubanović je istakao i šta je prvenstveno u fokusu kada je u pitanju nova školska godina.

"Fokus je raspodjela udžbenika djeci, raspored časova, kao i upustva o obavezama", naveo je Ljubanović.

On je napomenuo i to da je veoma teško nadoknatiti prethodnih godinu ipo dana, te da je pandemija u mnogome uticala na kvalitet usvojenog znanja.

Zbog povećanog broja upisanih učenika u odjeljenja, on je istakao da je neophodan rad u među smjenama, a za nekoliko godina će prema njegovim riječima biti neophodna i izgradnja nove škole kako bi se rasteretili kapaciteti.

"Upis još uvijek traje, broj upisanih će biti premašen i nemoguće je sprovesti nastavu u samo jednoj smjeni", kazao je Ljubanović, dodajući da su zadaci aktiva direktora trasnparentni, te da će javnost biti upoznata sa svime što se na aktivima bude dogovaralo.

"Aktivne problematike svih osnovnih škola će u opštini Budva zajedničkim stavom doći do pravih odluka i rješenja", zaključio je Ljubanović.

D.P.