15-06-2016

Lucija Đurašković na čelu budvanskog DEMOS-a

Na osnivačkoj konvenciji DEMOS-a u Budvi, juče je konstituisan Opštinski odbor koji broji petnaest članova.

Lucija Đurašković na čelu budvanskog DEMOS-a | Radio Televizija Budva

Na konvenciji kojoj su, prisustvovali brojni članovi i simpatizeri, govorili su Predsjednik DEMOS-a prof. Miodrag Lekić i Predsjednik izvršnog odbora DEMOS-a i novi ministar unutrašnjih poslova u Vladi izbornog povjerenja, Goran Danilović. Za Predsjednicu Opštinskog odbora budvanskog DEMOS-a izabrana je mr Lucija Đurašković, a za potpresjednika Srđan Gregović.

“Pošto je korumpirao parlament svodeći ga na najniže grane u njegovoj istoriji, Đukanović sada najavljuje nove izborne pobjede, i to počev od Budve. Pritom računajući  i dalje na one koji  su spremni da gutaju taj propagandno-korupcionaški smog", istakao je predsjednik DEMOS-a, prof. Miodrag Lekić.

Nastavljajući, Lekić je naglasio da je uvjeren da Đukanović neće u tome uspjeti, iz nekoliko razloga:

"Prvo, iako se ovakvim izjavama o kontinuitetu vladanja u Budvi, nastavlja potcjenjivanje građana, izvjesno se budi negdje do sada zatajena građanska hrabrost naših građana. Drugo, učinićemo sve, i to mora biti jedan od primarnih zadataka opozicije, da kontrolišemo izborni proces, spriječimo zloupotrebe državnih resursa kao suštinske pretpostavke za izbornu pobjedu. Treće, opozicione snage, makar one koje to hoće, treba da sarađuju na osmišljenjom objedinjavanju snaga, a razumije se, na bazi uzajmne korektnosti, uvažavanja, političke kulture i javne pristojnosti. Građani su umorni od kombinacije teških riječi i jalovog politikanstva. Traže ozbiljnu alternativu koja će zaslužiti većinsko povjerenje".

U skladu sa ovim, on je saopštio da su navedena tri elementa garant pobjede demokratske alternative, dakle pad DPS na predstojećim izborima.  

"Demos će nastaviti da se, pored dnevnog ukazivanje na degradaciju zemlje na političko institucionalnom, ekonomskom i kuturnom planu,  potvrdi kao ozbiljna demokratska alternativa u zemlji.  Zato držimo do ozbiljnosti i javne pristojnosti. Zato će za nas i glasati ozbiljna i pristojna Crna Gora. Hoćemo da zaslužimo povjerenja ozbiljnim radom, spremnošću da vodimo državu na principima demokratije, stučnosti, političke kulture.  Zajedno hoćemo da vratimo ugled Budvi uprkos nezasluženoj kompromitaciji ovog grada od strane kadrova DPS-a", zaključio je Lekić.