17-02-2023

Lufthansa otkazuje najmanje 1,2 hiljade letova

Avio-kompanija Lufthansa će otkazati najmanje 1,2 hiljade letova planiranih za danas zbog štrajkova na svojim glavnim čvorištima za polijetanje, odnosno aerodromima u Frankfurtu i Minhenu.

Lufthansa otkazuje najmanje 1,2 hiljade letova | Radio Televizija Budva

File photo of Lufthansa aircraft | Twitter/@JetPhotos

Kako prenosi Bloomberg, štrajkovi, zajedno sa incidentom povezanim sa IT sektorom koji je doveo do prizemljenja Lufthansinih aviona ove srijede, predstavljaju posljednji u nizu problema za tu avio-kompaniju.

Portparolka Lufthanse Verdija, Christine Behle, kazala je da će kompanija obustaviti letove zbog jednodnevnog napuštanja zemaljske posade na dva najveća njemačka aerodroma, prenose Nezavisne novine.

"Zaposleni zajednički vrše pritisak na poslodavce, jer tokom prethodnih pregovora nisu postignuti rezultati", rekla je Behle.

Bloomberg navodi da štrajkovi potencijalno mogu da zakomplikuju putne planove za učesnike predstojeće Minhenske bezbjednosne konferencije.

Ponovljena obustava letova uslijedila je nakon slučajnog presjecanja telekomunikacionih kablova u srijedu, što je dovelo do prizemljenja Lufthanzine flote tokom većeg dijela dana, a štrajk je posljednji u nizu prekida rada jer zaposleni traže bolje uslove rada zbog rastućih troškova života.