29-04-2024

Medigović: Park prirode Katič ugrožen

Radovi koje se izvode na petrovačkoj plaži Lučice prema riječima predsjednika MZ "Petrovac", Sava Medigovića ugoržavaju zaštićeno morsko područje Katiča.



Kako Medigović objašnjava Mjesna zajednica se oglasila povodom poziva građana.

"Imali smo nekoliko prijava građana, proslijedili smo ih Morskom dobru, oni su rekli da su izlazi na lice mjesta i da su konstatovali da je tu formirana betonska podloga od 150 kvadrata", ističe Medigović.

Sve navedeno dešava se u zoni zaštićenog morskog područja naglasio je on.

"Sve se to nalazi u parku prirode Katič, jednom od tri zaštićena morska područja Crne Gore i msilim da su mogli umjesto slanja prijave Barunoviču, da odu kod Malovrazića i pitaju ga šta da radimo u ovom slučaju, mislim da bi im on kao normalan čovjek rekao da podnesu tužbu i krivičnu prijavu protiv izvođaća", kazao je on.

Povodom ovog slučaja kontaktirali smo JP Morsko dobro gdje su nam kazali da je napravljena službena zabilješka koja je proslijeđena dalje Opštinskoj policiji i inspekciji te daljim nadležnim organima na postupanje.

Načelnik Komunalne inspekcije i policije Vladan Bruanović rekao je da če izvršiti nadzor na plaži Lučice povodom betoniranja i da će shodno tome preduzeti dalje radnje.