06-06-2020

MA: Prvi letovi od 12. juna

Montenegro Airlines, nacionalni avio-prevoznik Crne Gore, od 12. juna će u ograničenom obimu početi sa redovnim putničkim avio-saobraćajem.


Foto: Ilustracija

Iz MA je saopšteno da je prvi let planiran za taj datum i to ka Ljubljani, nakon čega se očekuje uspostavljanje saobraćaja ka Frankfurtu 14. juna, Beču 15. juna, Parizu 16. juna, Cirihu 17. juna, Diseldorfu i Kopenhagenu 20. juna, te Minhenu i Hanoveru 21. juna.

„Na svim letovima primjenjivaćemo sve neophodne mjere bezbjednosti u skladu sa najvišim standardima, kao i uputstvima nadležnih domaćih i međunarodnih regulatornih tijela“, navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu ublažavanje restrikcija u većem broju zemalja Evrope, te otvaranje granica, MA očekuje da će u narednih mjesec uspostaviti letove i ka svim ostalim destinacijama za ljetnju sezonu.

„Konačni red letjenja zavisiće od odluka i smjernica domaćih i međunarodnih tijela nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od ukidanja zabrana letjenja, izmjena ograničenja u putovanjima i zdravstvenih mjera u zemljama do kojih MA leti“, zaključuje se u saopštenju.
Izvor: Mina