30-11-2015

Mali kutak za stvaraoce raznih umjetnosti

U organizaciji „Studio night people“ iz Budve u subotu 28. novembra u hotelu „Avala Resort and Villas“ održan je bogat kulturno zabavni program uz prigodne nagrade posjetiocima, čime je podržano i ozvaničeno osnivanje art kluba „8th Note“.

Mali kutak za stvaraoce raznih umjetnosti | Radio Televizija Budva

„To je jedan mali kultni kutak gdje će svi umjetnici naći svoj prostor, svoje mjesto i svoju ulogu – od modnih kreatora, do raznih umjetnika, raznih grana umjetnosti. Svi oni imaju svoje mjesto u art klubu 8th Note“, kazala je organizatorka manifestacije i osnivač kluba Svetlana Podgornaya-Linskaya. Svetlana je porijeklom iz Ukrajine, bavi se modnim biznisom i željela je da se oproba na crnogorskom tržištu, na kojem je, kako kaže, uspješna već nekoliko godina. Zahvalila se crnogorskim agencijama i stvaraocima koji su se, kako je rekla, rado odazvali na njen poziv i došli na ovaj predivan događaj i izložili svoje sadržaje i svoja djela.

Biljana Stojanovski, osnivač i dizajner modnog brenda "Lappa" iz Budve, pohvalila je ideju organizatora manifestacije, ocjenjujući da je to dobra zamisao za popunu zimskih sadržaja u Budvi.

„Mi smo napravili jednu malu prezentaciju onoga što radimo u Budvi, što se može vidjeti u našim buticima. Trenutno je ovdje neka priča koja je posvećena ženi, ženi koja je u nekom svom slobodnom stilu (bohemian), ili prosto neka preporuka za večernji izlazak ili Novu godinu. Mislim da je ovo dobra ideja i da je ovako nešto nedostajalo Budvi i uopšte primorju u toku zime, i nadam se da će ovo biti uspješan projekat“, rekla je Stojanovski.

Vlasnica i dizajnerka firme „Anex design“ iz Herceg Novog, Ana Anastasiou budvanskoj publici predstavila se unikatnim večernjim haljinama i kožnom galanterijom vrhunskog kvaliteta.

„Živjela sam u Južnoj Africi 20 godina, a inače sam iz Herceg Novog. Imam dosta mušterija, radim za inostranstvo, za Ruse, Francuze, Njemce, tako da dosta mojih stvari se pokazuje u inostranstvu, ali mi je zadovoljstvo da sam bila pozvana da budem učesnik u ovoj predivnoj večeri. Vjerujem da će ovo postati tradicionalna manifestacija, gdje će se predstavljati mladi kreatori, kako iz Budve i Herceg Novog, tako i iz cijele Crne Gore“, rekla je Anastasiou.

Menadžerka prodaje Hotela „Avala Resort and Villas” Jovana Đukanović kazala je da je kompaniji „Beppler&Jacobson“ bilo zadovoljstvo da učestvuje u organizaciji ovakve manifestacije.

„Naša kompanija željela je da gostima priredi jedan jako interesantan program visokog kvaliteta, povezujući razne muzičke izraze i umjetnost. Zato smo za sve goste u hotelu organizovali i nagradnu igru, a to je noćenje u hotelu „Avala Resort and Villas” za dvije osobe, kao i posjeta našem predivnom Spa centru za dvije osobe“, kazala je Đukanović.

Budvanskoj publici se, između ostalog, svojim jedinstvenim radovima od keramike predstavio Radenko Adnađ iz Srbije i otvoreni studio fotogradije Vadima Franceva "Dj Vel". U programu su učestvovali džez bend „Giselle world music trio” iz Crne Gore, plesni teatar „Marina” (Rusija-Ukrajina) i Kulturno-umjetničko društvo „Ilija Kišić”, koje je svojim spektakularnim nastupom otvorilo manifestaciju.