27-06-2023

Međunarodni dječiji festival folklora večeras u Petrovcu

Prvi Međunarodni dječiji festival folklornih anasambala pod nazivom "Junsko festivalsko dječije veče u Petrovcu" biće održan večeras na platou ispred Spomen-doma „Crvena komuna” u Petrovcu sa početkom u 20h.



Dječiji festival će biti organizovan i održan po prvi put u junskom terminu u okviru obostrane dugogodišnje saradnje sa Multikulturalnom internacionalnom organizacijom folklornih festivala (MIOF), sa sjedištem u Ohridu, podrškom i saradnjom JU Muzeji i galerije Budve i Spomen-doma „Crvena komuna” koji je i domaćin ovog tradicionalnog folklornog festivala, koji se održava svake godine u julskom i avgustovskom terminu.

Petrovačkoj publici će se predstaviti četiri folklorna ansambala iz Moldavije, Srbije, Crne Gore, a ukupno će nastupiti 120 učesnika.
Festivalsko veče otvoriće folklorni ansambal KUD "Rumija" iz Bara.

Želja direktora ove organizacije gospodina Zorana Leveskog u okviru njihove međunarodne turneje i domaćina ovog festivala, koncipirana je da ovim dječijim festivalom obogatimo i uputpunimo kulturno-umjetnički program u okviru projekta kandidature Budve za Evropsku prijestonicu kulture.