27-11-2020

Mikijelj: Pred opštinom Budva krucijalni projekti

U proteklom periodu sanirana je i modernizovana putna infrastruktura na tertioriji budvanske opštine, a Sekretarijat za invetsicije trenutno izvodi radove u naselju Adok, dok su raspisani tenderi za igrališta u Bečićima, kao i za sanaciju osnovnih škola u Budvi i prostora Muzeja i galerije. U 2021. godini u planu su radovi na hidrostanici Lazi, ali i drugi značajni projekti.

Mikijelj: Pred opštinom Budva krucijalni projekti | Radio Televizija Budva

Foto: Mladen Mikijelj, printscreen Jutarnji TV Budva

Iako će se epidemiološka situacija sa koronavirusom odraziti na ekonomsku situaciju u lokalnoj samoupravi, urpkos tome u Sekretarijatu za invetsicije su optimistični i nadaju se da će u ovoj godini realizovati sve planirano.

"Već početkom naredne godine, počinje se sa radovima na milionskom projektu kao što je hidroelektrana Lazi, sa rezervoarom u Podostrogu, a tada će se intezivirati i radovi na terenima u Bečićima. Ja se iskreno nadam da ćemo u toku naredne godine napraviti i sportske terene u Svetom Stefanu i Lastvi Grbaljskoj i da će to biti krucijalni projekti koji će biti izvedeni u naredndoj godini", kazao je sekretar Sekreterijata za investicije Mladen Mikijelj, za dnevno informativnu emisiju Polis.

Uprkos turbulentnoj 2020. godini u opštini Budva sanirano je i modernizovano 55 km putne infrastrukture, kao i mnogi drugi projekti koji su do krucijalnog značaja za podizanje kvaliteta života građana.

"Iza nas je mnogo projekata, završen je kružni tok u Petrovcu i Bečićima, sanirano je oko 30 km saobraćajnica, urađena je pasarela u Rafailovićima, izgrađena saobraćajnica u Dubovici, izgrađen je bulevar u Bečićima, ulica Dionisija Mikovića, potok Podličak i soabraćajnica na tom lokalitetu, sanirana je Pedijatrija, otvoren je Dnevni centar i izgrađen teren na Prijevrou, a s obzirom na cjelokuonu situaciju u našoj opštini msilim da je to izvanredan rezultat", zaključio je Mikijelj.

Nedavno je Sekretarijat za invetsicije uputio poziv građanima, NVO, političkim partijama i drugim zainteresovanim subjektima da dostave predloge u vezi pripreme Nacrta porgrama u vezi invetsicionih aktivnosti opštine Budva za 2021. godinu.


D.P.