26-02-2021

Mještani Petrovca apeluju: Odvojiti covid pacijente od ostalih i omogućiti PSR testiranje

U zdravstvenoj stanici u Petrovcu u redu za pregled zajedno čekaju pacijenti inficirani covidom i ostali građani koji su došli radi drugih zdravstvenih usluga, ili običnog uputa i doznaka.

Mještani Petrovca apeluju: Odvojiti covid pacijente od ostalih i omogućiti PSR testiranje | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portal RTV BUdva

U takvim uslovima postoji mogućnost širenja infekcije. Druga zamjerka Petrovčana odnosi se na nemogućnost obavljanja PSR testova, već su im u ambulanti dostupni samo brzi antigenski testovi koji nisu dovoljno pouzdani.

"Zbog velikog broja oboljelih i ne malog broja preminulih mještana apelujem u ime svih da se trenutna situacija promjeni", kazao je za portal RTV Budva Petar Odžič, član Opštinskog Tima i stanovnik Petrovca.

U ambulanti u ovom dijelu naše opštine ordinira samo jedan doktor u jednoj smjeni i u neadekvatnim uslovima, istakao je Odžić.

Povodom svega navedenog kontaktirali smo nadležne u JZU Dom zdravlja Budva i od zamjenika direktora Blaža Radomana dobili informaciju da su upoznati sa problemom i da razmatraju mogućnosti za prevazilaženje trenutne situacije.

“Upoznati smo za zahtjevima mještana. Situacija je vandredna, a naši kapaciteti su preopterećeni. Sastanak je obavljen sa doktoricom Katicom Rašković i već od sledeće sedmice doći će do preraspodjele radnog vremena, shodno Granskom kolektivnom ugovoru za zdravstvenu djelatnost, da se u tačno određeno vrijeme primaju Kovid pacijenti, a u posebnom terminu građani koji imaju druge simptome.

PSR testovi se rade u Budvi po uputu ljekara koji se izdaje u zdravstvenoj stanici u Petrovcu.

"Saglasan sam i razumijem da nije jednostavno doći iz Petrovca, ali razmotrićemo i tu mogućnost jer su naši laboranti i službe preopterećeni, kazao je Radoman za portal RTV Budva.

J.M.