25-06-2021

Mladi pjesnici otvorili sezonu

Tradicionalnim nastupom mladih pjesnika Budve koji su oduševili ljubitelje pisane riječi, sinoć je u organizaciji NIP Art press iz Budve, u press centru budvanskog hotela Tre Canne, počela ovogodišnja sezona kulturnih manifestacija.


Foto: NIP Art press

Stihove su govorili: Darko Ferš, Krsto Stevović, Danijela Jokić, Branko Žerajić i Miloš Boreta, koji je bio i moderator večeri.

Stotinu knjiga za hotelsku biblioteku

Povodom početka ovogodišnjih kulturnih dogadjaja u hotelu TRE CANNE u Budvi, predsjednik Udruženja književnika Crne Gore NOVICA DJURIĆ, poklonio je hotelskoj biblioteci 100 knjiga, članova ovog Udruženja, kako bi se značajno oobogatio fond biblioteke, čiji je osnivač, novinar i publicista RANKO PAVIĆEVIĆ iz Budve.
Drago mi je što prisustvujem književnoj večeri mladih kolega i ljubitelja njihove poezije, i drago mi je, što je ovo mjesto već godinama postal prepoznatljivo po nastupima eminentnih književnika i pjesnika iz zemlje i inostranstva, kazao je predsjednik UKCG Novica Djurić.

Zadovoljstvo mi je, što u ime Udruženja književnika, da poklonim 100 knjiga novoformiranoj hotelskoj biblioteci i drago mi je, što u Budvi, pored solitera, “uspijevaju” i knjige, zahvaljujući, novinaru i publicist Ranku Pavićeviču, koji već godinama daje veoma značajan doprinos kulturnom životu u Budvi, kazao je pored ostalog Djurić. On je mladim pjesnicima obećao moć kada je riječ o objavljivanju prvih knjiga i požeio uspjeh u daljem radu.

Drago mi je, što smo ovogodišnju sezonu kulture nakon duze pauze izazvane pandemijom, počeli tradicionalnim nastupom mladih pjesnika Budve, a posebno me raduje, što je fond naše hotelske biblioteke, postao i bogatiji za 100 novih knjiga, koje je kao poklon Udruženja književnika Crne Gore (UKCG), uručio predsjednik ovog Udruženja, poznati pisac i novinar NOVICA DJURIĆ, kazao je organizator kulturnih dogadjaja u hotelu TRE CANNE u Budvi, novinar i publicista RANKO PAVIĆEVIć, ističući i pored svega, da će knjiga opstati i spasiti svijet, prenosi budvanski ART PRESS.