14-11-2023

Mrvaljević: Uvijek radimo na usavršavanju i oplemenjivanju ponuda Autobuske stanice

Nakon izuzetno prometne turističke sezone, na budvanskoj Autobuskoj stanici ulazi se u mirniji zimski period kada je broj putnika znatno manji.


Mrvaljević, Printscreen: YouTube/RTV Budva

"Sezonu, kao šta znate, karakteriše ogroman broj putnika, velike gužve i zastoji, a u ovom periodu lagano ulazimo u taj neki zimski red vožnje, sa manjim brojem polazak i putnika. Posao ide puno laganije i skoro i da nema zastoja", kazao je za Polis direktor Autobuske stanice "Merkur", Veljko Mrvaljević.

Rast cijena karata koji je zabilježen prije početka ljetnje sezone ostaće na snazi, a kako ističe Mrvaljević cijene ne bi trebalo da dalje rastu.

"Prilikom poskupljenja goriva prevoznici istolerišu možda jedno ili dva, ali nakon trećeg podignu cijene i one ostaju, kao i kada su u pitanju ostali artikli. Cijene ostanu na nivou podignutih iz sezone i tokom cijele godine budu na snazi. Ne bi trebalo da bude nekih promjena", naveo je on.

S obzirom da se konstantno radi na unapređenju usluga, pritužbe i žalbe bile su jedino usmjerene na kašnjenje autobusa i izmjenjen red vožnje prouzrokovan velikim zastojima u saobraćaju.

"Gledamo da smo maksimalno ažurni i da uvijek radimo na usavršavanju i oplemenjivanju ponuda Autobuske stanice. Gledamo da smo tu ispred ostalih, vjerovatno smo i najbolja autobuska stanica u državi. Maksimalno se trudimo, ali imamo neke probleme gdje ne možemo uticati. To su ta ogromna zakašnjenja i veliki zastoji u saobraćaju, uslijed kojih autobusi iz Herceg Novog, Tivta i Kotora kasne po dva-tri sata. Gledamo da štogod možemo ublažimo i da budemo kulturni i ljubazni prema putnicima. Da budu zadovoljni i opet dođu kod nas", dodao je Mrvaljević.

U planu je modernizacija i unapređenje usluga.

"Planirano je da se na svakom peronu postavi savremeni monitor koji prepoznaje autobus kad dolazi i on će ga automatski najavljivati na engleskom i ruskoj. To, recimo, nema nijedna autobuska stanica u Crnoj Gori i mi ćemo biti prvi. To ćemo vrlo brzo realizovati", istakao je direktor Autobuske stanice.

Mrvaljević zaključuje da kada su u pitanju putne linije nijedna nije ukinuta, osim što je smanjen broj polazaka.