31-08-2023

MZ Podostrog: Najveći problem nedostatak struje

Najveći problem MZ Podostrog jeste nedostatak električne energije, mještani ističu da su svi ostali problemi manje važni, ali da je život bez struje u 21. vijeku nezamisliv.

MZ Podostrog: Najveći problem nedostatak struje | Radio Televizija Budva


Foto: Arhiva

U 21. vijeku naši sugrađani koji žive u MZ Podostrog na svega 3 km od Budve navikli su na život bez električne energije, no krenulo se sa mrtve tačke kaže predsjednik Savjeta MZ Podostrog Gojko Knežević kako bi se našao način za rješavanja ovog dugogodišnjeg problema.

"Mi imamo najveći problem, nemamo struju i vodu, i vrapci to već znaju koliko mi pričamo, ali nam realizacija sporo ide. Sada smo na putu da donekle to poboljšamo, dobili smo od CEDIS-a uvjerenje da ćemo do sledeće turističe sezone riješijti problem električne energije. CEDIS nas je obavijestio da su uputili prema našem Urbanizmu zahtjevu za te uslove. Ja sam otišao u Opštinu i vidio da je naš Urbanizam već predao zahtjev Ministarstvu finansija sa urgencijom da se to što prije riješi, 09.08. su oni u Ministarstvu dobili taj dopis od strane Opštine Budva. Sada čekamo odgovor, a to je dio trase, od trafostanice Budva, kuda treba da pprođe kabal, a to je javna površina i to pripada kako su nam rekli državi i ona mora da da saglasost", istakao je on.


Foto: Printscreen/Polis

Kako kaže Knežević, najveći problem je struja.

Što se tiče vodovoda, isto se radi neki projekat, šta će biti ne znamo. Nama je najveći problem struja, jer kada imamo struju, za vodu imamo dobru saradnju sa Vatrogasnom službom, koja nam dopremi sa cistijerne koliko nam treba i to funkcioniše. Ali, bez struje ne možemo ništa.

U saradnji sa lokalnom samoupravom riješeni su pojedini problemi u pomenutoj mjesnoj zajednici.

"Riješili smo mi neke stvari, napravili smo ogradu oko izvora Kaludra, gdje je bila visinska razlika 3-4 metra, a tu je mogao neko da padne. Sada treba da nam se postavi jedna bankina, jer je na to mjesto malo opasno, oni su nam rekli da će to da postave. Mi imamo dobru saradnju sa lokalnom samoupravom što se toga tiče, a tu bih posebno pohvalio gospodina Joka Popovića iz Sekretarijata za investicije, on koliko može nama izlazi u susret", istakao je Knežević.

Fokus aktivnosti Savjeta mjesne zajednice Podostrog u narednom periodu biće rješavanje problema vezanih za rasvjetu i kanalizaciju u ovom dijelu grada.


D.P.