13-04-2024

Na kotorskoj rivijeri 2,82 hiljade turista

Na području kotorske rivijere odmara 2,82 hiljade gostiju od kojih 2,14 hiljada boravi u privatnom, a 685 u hotelskom smještaju, pokazuju podaci Turističke organizacije (TO) Kotor.

Na kotorskoj rivijeri 2,82 hiljade turista | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

Prema podacima TO Kotor dostavljenim Radiju Kotor, u privatnom smještaju najbrojniji su turisti iz Rusije, Turske, Srbije, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država (SAD), a u hotelskom Turci, Britanci i Amerikanci.

Prema posljednjem presjeku, na osnovu podataka Turističko-informativnog centra, Kotor je u četvrtak obišlo 460 izletnika.

“Tokom protekle sedmice grad je obišlo 11,84 hiljade izletnika, od kojih 2,72 hiljade u danima vikenda. Najbrojnije su bile grupe iz Turske, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Španije i Bugarske”, saopšteno je iz Stručne službe TO Kotor.

Oni su podsjetili da će narednog vikenda biti održana manifestacija Fešta kamelija 2024, čiji program će trajati do utorka. Do nedjelje će trajati i inovativni triatlon pod nazivom X-out, koji organizuje Multisport Akademija Mayer.

“Sjutra u 20 sati u poslovnom centru Vukšić biće održano tradicionalno veče Bokeljske mornarice. To su samo neki od događaja koji nas očekuju u narednom periodu. Pripremite se za nezaboravne trenutke ispunjene kulturom, sportom i tradicijom”, poručili su iz TO Kotor.