23-03-2024

Novoizabrana potpredsjednica Opštine Jasna Dokić odbija da figurira na toj poziciji

Saopštenje prenosimo integralno.

Novoizabrana potpredsjednica Opštine Jasna Dokić odbija da figurira na toj poziciji | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva/Arhiva

Jučerašnjim izborom za potpresjednicu Opštine i usvajanjem Strateškog plana nisu u dovoljnoj mjeri ispunjeni zahtjevi Vlade. S obzirom da je dat rok od 10 dana nakon kojeg će, ako se ne ispune, Vlada raspustiti lokalnu skupštinu, ovim putem obavještavam javnost da ne želim da figuriram na poziciji potpresjednice jer kriza nije riješena. Ne razumijem i ne podržavam stav odbornika iz kluba “ Za budućnost Budve” koji su saopštili da neće da glasaju odluku sa kojom je saglasan i sam predsjednik Milo Božović. Pokušaj da Mila Božovića odbrane od samoga sebe koji je poručio da nema problem da skupština donese odluku o privremenoj suspenziji je za mene jasan signal da se želi srušiti vlast.

Lično u tome ne želim da učestvujem jer sam kandidaturu prihvatila isključivo na zahtjev Mila Božovića kako bih pomogla u rešavanju situacije. Danas vidimo da kriza nije riješena i da ne postoji volja odbornika da se ispune zahtjevi Vlade. Iako lično nismo saglasni sa postupanjem Vlade, na šta smo više puta ukazali prilikom skupštinskog zasijedanja, pristali smo da ispunimo zahtjeve jer je to od nas tražio predsjednik Opštine kako bi se prevazišli problemi.

Još jednom pozivam da, bez političkih ucjena i prepucavanja, odbornici kluba NSD i PZP, u zakonskom roku, dođu na nastavak sjednice i da ispunimo zahtjeve koji su ispostavljeni , ako ne žele da se kriza riješi, da džentlmenski donesemo odluku o skraćenju mandata Skupštini, vratimo mandate građanim, pa neka građani sude o svima nama.

Prinudna uprava nije prihvatljiva opcija za Budvu i takav scenario treba izbjeći u svakom smislu. Nadam se da ima dovoljno političke mudrosti i hrabrosti da sami riješimo situaciju, na jedan ili drugi način.