29-12-2023

NTO: U Crnoj Gori 28. decembra boravilo 21. 380 turista

Prema nezvaničnim podacima lokalnih turističkih organizacija, u Crnoj Gori je 28. decembra boravilo 21. 380 turistia što je 81,22 odsto više u odnosu na isti period 2019. godine, kazala je agenciji Media Biro predstavnica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTOCG) Milena Vujačić.

NTO: U Crnoj Gori 28. decembra boravilo 21. 380 turista | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva, Mediabiro

Prema njenim riječima u crnogorskim hotelima odmara oko 7. 744 gostiju što je, kako je naglasila, oko 9 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, odnosno 50 odsto više u odnosu na 2019. godinu.

Tokom decembra mjeseca NTOCG je realizovala kratku anketu turističke privrede, a rezultati iste su pokazali da privreda ima visoka očekivanja od zimske turističke sezone i da su najave na dobrom nivou.

„Tokom ovog vikenda očekujemo rast u broju turisti shodno trenutnim najavama. 82 odasto ispitanika je reklo da su zadovoljni najavama, dok 18 odsto njih u tom trenutku nije bilo zadovoljno najavama. Oko 41 odsto njih je kazalo da očekuju da će sezona biti bolja od 2019. godine, a 13 odsto njih da će sezona biti u rangu 2019. godine“, kazala je Vujačić.

Programi lokalnih turističkih organizacija privući će veliki broj gostiju, smatra ona.

„Ove godine oni nam zaista donose odlične izvođače, poput Bijelog Dugmeta, Severine, Lepe Brene, Željka Joksimovića, Marije Šerifović.. Tu su i druge manifestacije, poput Kolašin Winter Art Festivala, koji gostima sjevera pružaju dodatni sadržaj.

Usljed nedostatka sniježnih padavina prethodna sezone počela je tek 21. januara. Kada je riječ o ovoj godini vremenske prognoze ulivaju nadu, pa se očekuje da će skijaška sezona početi ranije.

„Pored regiona, gdje smo imali promociju u Beogradu, Novom Sadu, Sarajevu, Dubrovniku, Splitu, Prištini i Tirani, outdoor kampanju u Ljubljani, uzeli smo učešće na Svjetskoj turističkoj berzi u Londonu, organizovali događaje za medije u Hamburgu i Beču i imali odličnu medijsku prisutnost u njemačkim, belgijskim, poljskim, francuskim medijima i šire. Pred nama već plan intezivnih promotivnih aktivnosti za narednu godinu“, poručila je Vujačić.