05-09-2019

Od poreza na nepokretnosti naplaćeno preko osam miliona eura

Naplata poreza na nepokretnosti ide zadovoljavajućom dinamikom, što potvrđuje podatak da je do sada naplaćeno preko osam miliona eura od projektovanih 12,5 miliona.

Od poreza na nepokretnosti naplaćeno preko osam miliona eura | Radio Televizija Budva

To je, kako je istakao načelnik Uprave lokalnih javnih prihoda i sekretar Sekretarijata za finansije Petar Odžić, za milion eura više nego u istom periodu prošle godine.

"Opština Budva je do sada naplatila 8.034.529. eura na ime poreza, što je za 1.071.585 eura više nego u istom periodu prošle godine, kada je naplaćeno 6.962.944 eura", kazao je Odžić za portal RTV Budva.

Najodgovornije platiše su, kako ističe, hoteli, dok je najteže naplatiti porez fizičkim licima - državljanima Rusije, koji imaju nekretnine u našoj opštini, a koji kao adresu prebivališta ostave rusku adresu.

Podsjetimo, nakon što pojedine kompanije nisu izmirile dug za poresko dugovanje u zakonskom roku, Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva je nedavno zatražila od Centralne banke da blokira račune 20-tak kompanija, koje na ime poreza na nepokretnost duguju po više stotina hiljada eura.

Blokiranje imovine poreskih dužnika, Upravi lokalnih javnih prihoda Opštine Budva omogućava Zakon o lokalnoj administraciji.