28-07-2022

Odbojkašice Budve od sjutra na pripremama u Ivanjici

Ženska selekcija Odbojkaškog kluba “Budva”, čiju bazu čine igračice rođene 2008. i 2009. godine, od sjutra će boraviti na osmodnevnim pripremama u Ivanjici u Srbiji. Iza njih je već jedna sezona u Drugoj ligi Crne Gore, a bile su uspješne i na takmičenjima mlađih kategorija.


Sa treninga odbojkašica, Foto: portal RTV Budva/M.S.

Trener Časlav Đurović za naš portal ističe da se radi o vrlo talentovanoj generaciji. Podsjetio je da su Budvanke prošle sezone bile druge na pionirskom prvenstvu, te da su igrale zapaženu ulogu i u kadetskoj konkurenciji.

“Spremamo se i za predstojeće takmičenje u Drugoj crnogorskoj ligi i nadamo se da će ova selekcija, kojoj je posvećena puna pažnja, za dvije godine da igra Superligu. Sjutra odlazimo u Ivanjicu, bićemo osam dana na jednim dobrim pripremama i to u razvojnom smislu smatramo jako potrebnim za ovu veoma dobru generaciju”, kazao je Đurović.

Mlade odbojkašice Anastasija Kažanegra i Lenka Liješević smatraju da će predstojeći boravak u Ivanjici biti od velikog značaja za njihov dalji napredak.


Kažanegra i Liješević sa trenerom Đurovićem, Foto: portal RTV Budva/M.S.

“Igram korektora i imam nepunih 14 godina. Jedva čekam da odemo na pripreme. Treniraćemo otprilike dva puta dnevno po dva i po sata. Počela sam da treniram 2018. godine i zadovoljna sam uslovima u našem klubu”, izjavila je Kažanegra.

“Veoma sam zadovoljna treninzima zato što trener obraća dosta pažnju na nas, a zadovoljna sam i samim klubom. Imam 13 godina i počela sam da treniram prije četiri godine. U odbojci mi je najzanimljiviji adrenalin, ja sam osoba od adrenalina i to je meni prosto život. Na pripremama će biti teško, ali će one napraviti prave odbojkašice od nas”, istakla je Liješević.

Cilj Odbojkaškog kluba “Budva” je formiranje kvalitetnog ženskog tima u konkurenciji seniorki. Kada se uzmu u obzir svi uzrasti, trenutno imaju bazu od preko 100 djevojaka i nadaju se jednoj uspješnoj sportskoj priči u narednim sezonama.



M.S.