13-07-2022

OO Demos Budva: Čestitamo Dan državnosti Crne Gore

U ime OO Demos Budva i u svoje lično ime svim građanima Budve i Crne Gore čestititamo 13. jul, Dan državnosti i Dan ustanka naroda Crne Gore, navedeno je, pored ostalog u čestitki Miroslava Grubića, predsjednika OO Demos Budva.


"Na današnji dan podsjećamo se velikih istorijskih događaja koji simbolišu crnogorski slobodarski duh i tradiciju Berlinskog kongresa 1878. i ustanka protiv fašizma 1941. godine.
Crna Gora i njeni građani počivaju na takvim vrijednostima zasnovanim na tradiciji, toleranciji, multikulturalnosti i slozi i zato je naša dužnost i danas da njegujemo i stanemo na put svakoj mržnji, neslozi i fašizmu koji još uvijek perzistira, stalno vrijeba i čeka svoju šansu za haos i razdor. Posvećeni zajedničkoj kući Crnoj Gori, iskrenoj ljubavi prema njoj i njenim građanima,a našim zajedničkim zalaganjem učinimo dalje korake u ovim teškim vremenima pokušaja destabilizacije i razdora, da pokušamo složno i jedinstveno odbraniti naš slobodarski duh za njen dalji napredak. Zasnovan isključivo na demokratskim principima i ekonomskom razvoju,a na taj način mi ćemo se najslavnije odužiti našim precima koji su položili svoje živote za slobodu čije blagodati mi danas uživamo,a potomcima ostavljamo temelj zaloga za demokratsku i prosperitetnu budućnost. Crna Gora će istrajati na svojoj antifašističkoj tradiciji i samo na tim temeljima se može graditi evropska država."