19-12-2022

Opština Budva organizuje predavanje na temu “Psihologija pobjednika”, prijave do 20. decembra

Opština Budva u saradnji sa cijenjenim sportskim psihologom i psihologom “FC Barcelona” Sašom Sredanovićem organizuje predavanje na temu “Psihologija pobjednika”, koje će biti održano u utorak, 20. decmembra u sali hotela „Splendid“, sa početkom u 18 časova.


Foto: Opština Budva

"Predavanje se organizuje sa ciljem da ukaže na potencijal i značaj razvoja psihologije kod sportskih radnika i sportista. Naime, ovim predavanjem želimo pružiti puni doprinos unapređenju sporta u Crnoj Gori, kao i uspjehu naših sportista od najmlađih do profesionalnih takmičara. Jednako kao i sportske vještine mentalno zdravlje je od izuzetnog značaja kao jedan od preduslova za postizanje dobrih sportskih rezultata", navodi se u saopštenju Službe predsjednika Opština Budva.

Kako ističu, tokom predavanja sa psihologom Sašom Srdanovićem prezentovaće se tri teme: "Psihologija u sportu - osnovni značaj", "Psihološki uticaj na trenere i igrače, kao i učinak pri razvoju igrača i trenera" - poboljšanje rezultata i "Psihološki uticaj na djecu i trenere u adolescentnom periodu" - poboljšanje performansi učinka kako igrača tako i trenerskog kadra.

"U cilju uspješne realizacije događaja, kao i zbog ograničenog broja mjesta, molimo da blagovremeno prijavite Vaš dolazak, pri čemu će pravo prvenstva učešća biti prema redosljedu prijavljivanja. Cijeneći da ćete prepoznati značaj ove teme, vaše prisustvo možete potvrditi na telefon: +382 68 108 888 ili preko mail-a vladimir.popovic@budva.me, najkasnije do utorka 20.12.2022. godine do 13 časova", navodi se u saopštenju.

Saša Sredanović, koja ima potpisan šestogodišnji ugovor sa Fudbalskim klubom Barselona, nalazi se na zvaničnoj listi najplaćenijih trenera u elitnoj španskoj fudbalskoj LaLigi.


Saša Sredanović, Foto: Privatna arhiva

Saša je diplomirala kliničku psihologiju u Holandiji, gdje se opredJelila za sportsku psihologiju u fudbalu. Radila je u Sloveniji, zatim u Atletiko Madridu, pa u Betisu. Njen rad nije ostao neprimJećen, pa je Barselona otkupila Sašin ugovor, platila obeštećenje Betisu i potpisala sa njom šestogodišnju saradnju. Sredanovićeva je ujedno angažovana u čuvenoj Barseloninoj akademiji fudbala La Masija, gde radi sa fudbalskim trenerima.