11-02-2023

Park mimoze: Klizalište s pogledom na more, lokalni specijaliteti, koncerti...

Raznovrstan program biće upriličen tokom 54. Praznika mimoza, a Novljani i posjetioci će u gradskom Parku mimoze (park Boke) moći da uživaju u klizalištu, koncertima, vikend bazarima... Tradicionalna manifestacija održava se od 12. februara do 5. marta.

Foto: Arhiva

Centralni prostor Parka mimoze zauzima klizalište od 200 kvadratnih metara.

"Prvi put ćemo u okviru Praznika mimoze imati priliku da se klizamo sa pogledom na more. Klizalište će biti otvoreno svakog dana od 10 do 23 časa, a cijena za pola sata klizanja je 2 eura. Klizaljke svih brojeva se mogu iznajmiti na samom klizalištu", saopštili su iz organizacije Praznika mimoze.

Tokom 22 dana u parku će nastupiti više od 30 bendova i DJ-eva, kako lokalnih, tako i regionalnih zvijezda. Novi fosili, Cubismo i Neno Belan su samo neki od izvođača koji će uveličati feštu u Parku mimoze.



Poseban program pripremljen je za najmlađe. Uz termine za dječije klizanje, u parku će biti postavljena stijena za planinarenje, dječiji zip line, kućica za igru sa toboganom, kao i razne radionice, na kojima će se mališani zabaviti i nešto novo naučiti.

U okviru Parka Mimoze nalazi se devet kućica u kojima će posjetioci moći da probaju lokalne specijalitete, kao i tople i hladne napitke. Vikendima će biti organizovani bazari, u okviru kojih će lokalna gazdinstva ponuditi svoje domaće proizvode.

Radno vrijeme Parka mimoze je svakog dana od 10 časova do ponoći.