26-03-2015

Paštrovski “Ručak od bakalaja”

Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu "Drobni pijesak", imajući u vidu osobenost u načinu pripreme i konzumaciji namirnica kojima se vjekovima hrane ljudi iz paštrovskog podneblja, odlučilo je da u Beogradu priredi još jedan kulturno-zabavni događaj sa autentičnim primorskim specijalitetima, pored tradicionalne "Paštrovske večeri" koja se svake godine održava u kasnu jesen.

Paštrovski “Ručak od bakalaja” | Radio Televizija Budva

Naime, udruženje "Drobni pijesak" će u nedljelju, 5. aprila 2015. godine, sa početkom u 14 časova, u restoranu "Jezero" na Adi Ciganliji u Beogradu, po prvi put organizovati veliki paštrovski "Ručak od bakalaja".

Na meniju ovoga ručka će se naći pašteta od bakalaja, supa od bakalaja, šufigani (dinstani) bakalaj, salata i hleb.

U pratećem kulturno-zabarnom programu nastupiće Jovana Todorović, studentkinja glume na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, koja će govoriti lirsku poeziju iz Paštrovića, kao i beogradski muzički duo Nikola Vasović i Marija Đorđević.

Cijena ručka po osobi iznosi 1.500 dinara, a ostale konzumacije se dodatno naplaćuju po cjenovniku restorana.

Uplate za ručak vrše se isključivo na žiro račun restorana "Jezero" (Ada Ciganlija bb, Beograd) br. 160-350252-24, sa pozivom na broj 050415. U rubrici "svrha uplate" potrebno je navesti "Paštrovski ručak od bakalaja za ___ (broj) osoba". Moguće je uplatiti zaključno sa srijedom, 1. aprilom 2015. godine.

Dolazak se potvrđuje putem sms poruke na broj (+381) 066 972 0294 u kojoj treba navesti ime uplatioca i broj osoba za koje je uplaćen ručak.

Potvrdu u uplati je neophodno donijeti sa sobom na ručak i pokazati na ulazu u restoran "Jezero".