15-06-2014

Perović: Cilj u Svjetskoj ligi je jedna od medalja

Prvo veliko takmičenje za ovu godinu, crnogorske vaterpoliste očekuje u Dubaiju - završni turnir Svjetske lige na program je od 16. do 21. juna, a ''ajkule'' su u grupi A sa Brazilom, Srbijom i Kinom.

Perović: Cilj u Svjetskoj ligi je jedna od medalja | Radio Televizija Budva

Izabranici Ranka Perovića uveliko bruse formu za naredna takmičenja, a strateg našeg tima zadovoljan je odrađenim dosada.

''Zadovoljan sam odrađenim, jer smo ispunili plan u potpunosti. Par igrača koji su povrijeđeni, malo smo ih pošteđeli. Međutim, igrači se oporavljaju, i na dobrom su putu da se izliječe. Ostali su radili naporno, nijesu se šteđeli. Odigrali smo dvije utakmice sa Njemcima, to je dobro izgledalo, i sve u svemu zadovoljan sam odrađenim.''

Selektor je odlučio da za ovu akciju odmori Ivovića, Mišića i Nikolu Janovića.

''Nikola Janović nije bio u kombinacijama za Svjetsku ligu, Ivović i Mišić imaju lakše povrede. Tako da nijesam htio da rizikujem, jer ne bi imali vremena da se oporave za Evropsko prvenstvo. Vjerujem da će se oni u potpunosti oporaviti do Budimpešte, jer nam je to prioritet.''

Na startu igramo sa Brazilom selekcijom koja je dosta izmijenila sastav u posljednje vrijeme, a onda slijedi okršaj sa Srbijom.

''Kvalitetnija smo ekipa od Brazila, i sve osim pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Što se tiče duela sa Srbijom, to će biti, teška i neizvjestna utakmica. Naš cilj je da se domognemo polufinala, i da uzmemo jednu od medalja. Imamo debitanata, malo je ekipa nepoznanica, nije najjača. Ali, šta je tu je, mislim da i sa ovom ekipom možemo do finala'', poručio je Perović.

Duel sa Brazilom na program je 16. Juna od 18 sati i 30 minuta. U drugom kolu igraćemo sa Srbijom 17. juna od 17:10h, a u posljednjem 18. juna sa Kinom od 18:30h. U grupi B igraće Amerika, Mađarska, Kanada i Australija.