22-05-2023

Pokazan profesionalizam, svečanosti protekle bez ijednog problema

Uprava policije je u protekla dva dana na profesionalan način, bez i najmanjeg incidenta ili problema, obezbijedila dolazak i boravak u Crnoj Gori za deset predsjednika država i vlada zemalja okruženja, kao i velikog broja VIP ličnosti iz političkog, javnog i kulturnog života, kako iz zemalja Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država, tako i Crne Gore, saopšteno je iz Uprave policije.


Ilustracija, Foto: Uprava policije

Kako je najavljeno Uprava policije je u protekla dva dana, planirala i realizovala obezbjeđenje svečanosti koje su se održale u petak, 19. maja na Trgu nezavisnosti u Podgorici, provodom obilježavanja Dana nezavisnosti i juče, 20. maja, povodom inauguracije Predsjednika Crne Gore.

“Ove aktivnosti, čijoj je realizaciji su prethodile detaljne pripreme i temeljno planiranje, shodno odlukama Operativnog štaba, pokazale su da Uprava policije ima stručne, kompetentne i profesionalne ljudske kapacite i materijalne resurse, da realizuje ovako ozbiljne i slične bezbjednosne zadatke”, poručuju iz Uprave policije.

Kažu i da posebnu zahvalnost duguju građanima, koji su imali razumijevanja za pojedina ograničenja kao učesnici u saobraćaju, bilo kao vozači ili pješaci, da bi manifestacije protekle u najboljem redu.

“Sigurni smo, da će Uprava policije na zadovoljstvo naših građana, kao i turista koji će posjetiti našu zemlju, i u narednom periodu svojim odgovornim i profesionalnim pristupom, doprinijeti da se u Crnoj Gori svi osjećaju prijatno i bezbjedno. Takođe, koristimo priliku da svim građankama i građanima Crne Gore čestitamo Dan nezavisnosti. Da je vječna Crna Gora”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

(RTCG)