11-12-2023

Postavljanje novogodišnje dekoracije u toku

U toku je postavljanje novogodišnjih ukrasa u našem gradu, a na dekoraciji grada angažovana je RJ Javna rasvjeta u punom kapacitetu, Oni su i godinama unazad jako velika podrška Komunalnog preduzeća prilikom organizovanja događaja za vjerske i državne praznike, kao i brojnih manifestacija i događaja u režiji opštine Budva i TOB, kazala je PR Komunalnog preduzeća Ana Rajković.

Postavljanje novogodišnje dekoracije u toku | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva, portal RTV Budva

To je RJ koja u svojim redovnim aktivnostima ima održavanje rasvjete na skoro 6.000 stubića i održavanje vertikalne saobraćajne signalizacije kao što je čišćenje saobraćajnih znakova od najljepnica, flajera i drugih reklamnih materijala, kao i održavanje uređaja koji daju svjetlosnu signalizaciju.

"Trenutno još uvijek postavljamo stare ukrase čija je ispravnost potvrđena još prije 15 dana, stari ukrasi će se naći u Petrovcu sa akcentom na Citadelu, Bečićima, Rafailovićima i drugim mjestima u Budvi, koja su izvan centra grada. Takođe stari ukrasi su postavljeni, a i dalje se postavlaju dužinom cijelog bulevara u vidu postavljanja svjetlećih elemenata na banderama, završena je montaža velelepne jelke, čiji će ukrasi takođe biti dopunjeni novim ukrasima", istakla je Rajković za Jutrom iz Budve.

Vremenski uslovi ne idu na ruku

"Sve ovo mnogo zavsi od vremenskih uslova jer prosto nije izvodljivo određene svejtslosne elemente postaviti u kišnim i vjertovitim uslovima, kada imamo štetu koja nastaje na rasvjetnim stubovima i semaforima, tako da sve to treba iskoordinirati i uskladiti, ali neki krajnji rok za završetak radova na postavjanju ukrasa je 25. decembar, koji je planiran za zavšrtak ukrašavanja", napomenula je ona.

Saradnja sa TOB

"Naravno da u dekorisanju grada za praznike nikad nijesmo sami već to na naše zadovoljstvo radimo u saradnji sa TOB sa kojima imamo predivnu saradnju i zaista smo dobar koordinacioni tim u svim manifestacijama projektima i događajima koji za cilj imaju unašrjeđenje grada", kazala je Rajković.

Reakcije kod najmlađih i najstarijih sugrađana nijesu izostale

"Djeca i penzioneri najviše primjećuju ukrase u gradu. Što je i logično jer imaju najviše slobodnog vremena, oni stanu pa pogledaju, dok su roditelji i mlađi ljudi uvijek u nekoj žurbi pa to teže i primijete. Sugrađani neki manje neki više uživaju u tim gradskim manifestacijama, ali ono što je neminovno jeste da euforija u prazničnim danima ne nedostaje", zaključila je Rajković.