15-12-2021

Potpisivanje peticije protiv vjetrenjača na Brajićima i Paštrovskoj gori danas u zgradi Zavoda za izgradnju

Potpisivanje peticije obavlja se u zgradi Zavoda za izgradnju u kovorking prostoru.

Potpisivanje peticije protiv vjetrenjača na Brajićima i Paštrovskoj gori danas u zgradi Zavoda za izgradnju | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Bitno je da se skupi što više potpisa kako bi se dostavili nadležnim organima, a nastavljamo i danas, kazao je za naš portal Blažo Kažanegra u ime grupe građana koji su pokrenuli potpisivanje peticije.

Sve informacije u vezi potpisivanja peticije građani mogu dobiti na broj telefona 067 836 847.

Vjetroelektrana na Brajićima i Paštrovskoj gori, po mišljenju građana, ugrozila bi prirodnu i kulturnu baštinu, razvoj turizma, ali i zdravlje ljudi.

Država je planirala da energetsku efiklasnost pospješi izgradnjom vjetroelektrana, no građani se žustro protive takvoj ideji i do sada je u peticiji prikupljeno oko hiljadu potpisa.

Potpisi će biti upućeni resornim ministarstvima, a pokretači peticije očekuju da se ubrzo nakon toga pokrenu pregovori sa investitorom o traženju alternativne lokacije.

Podsjećamo da je predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović nedavno potpisao peticiju te da je krajem prošle godine zatražio od državnih institucija da se javnosti predoče svi detalji o tome ko stoji iza ovog projekta.