10-07-2018

Potvrđena prva presuda za mobing

Komunalna inspektorka iz Kotora Snežana Perišić, nakon šest godina dobila je sudski spor za mobing pokrenut 2012. godine protiv Opštine Kotor i načelnika komunalne policije Zorana Vučinovića.

Potvrđena prva presuda za mobing | Radio Televizija Budva

Kako prenose podgorički mediji, to je prva presuda potvrđena od Višeg suda za mobing u Crnoj Gori.

Perišić je bila komunalna policajka, ali je nakon transformacije te službe na komunalnu policiju i komunalnu inspekciju, preraspoređena u komunalnu inspekciju.

“Ova presuda je pravedna, ali je ipak za mene zakašnjela, jer dolazi nakon toliko godina", kazala je Perišić, prenose Dnevne novine.

On ja naglasila da je ponosna jer je dokazala da je trpjela mobing na radnom mjestu, i presudu želim da pokloni svim građanima Crne Gore, koji trpe mobing.

"Vjerujem da ih je mnogo, ali da iz straha ćute i trpe. Dokazala sam da je mobing dokaziv, i da je naše sudstvo na visini zadatka, i na visini evropskih sudova”, kazala je Perišić.

Ona je kazala da je od pretpostavljenih mobing trpjela od 1. juna 2012. do 1. juna 2015, na način što je dobijala radne zadatke koji su bili veoma teški, zabranjivano joj je da prisustvuje kolegijumima, verbalno je napadana i vrijeđana.

"Širene su neistine o meni i mom privatnom životu, ponižavana sam i degradirana pogrdnim riječima i stalno sam bila izložena prijetnjama otkazom i raspoređivanjem na drugo radno mjesto", kazala je ona.