29-08-2023

Pozitivna atmosfera u reprezentaciji pred EP

Kapiten Vojin Ćaćić i korektor Bojan Sturgar zadovoljni odrađenim pripremama, reprezentacija sa optimizmom putuje za Skoplje


MONTENEGRO - JAPAN / FRIENDLY MATCH, Foto: oscg.me

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija putuje za Skoplje, u kom će od 31. avgusta igrati utakmice grupne faze Evropskog prvenstva. Nakon mjesec i po priprema i kvalitetnih provjera, kapiten Vojin Ćaćić i korektor Bojan Sturgar istakli su da je cilj jasan – prolazak u nokaut fazu EuroVoleja.

Ćaćić je zadovoljan atmosferom u timu pred treći vezani nastup reprezentacije na kontinentalnoj odbojkaškoj smotri, i ističe da pred početak novog izazova nema pritiska.



“Mislim da smo odradili dobar posao. U pozitivnoj atmosferi putujemo za Skoplje. Odradili smo sve što je do nas, imali dosta pripremnih utakmica, gdje smo na momente stvarno pokazali da možemo da igramo odličnu odbojku. Sa pozitivnom atmosferom idemo na Evropsko prvenstvo, bez pritiska. Želimo da damo sve od sebe, da odigramo što je bolje moguće. Znamo gdje su naše šanse i naravno, tražimo prolaz u drugi krug”, naglasio je kapiten reprezentacije na konferenciji za medije uoči puta.

Korektor Bojan Sturgar ističe da u dobroj formi selekcija dočekuje utakmice u Skoplju, u kom će doskorašnji igrač Budućnosti debitovati na najvećoj odbojkaškoj sceni u reprezentativnom dresu.

“Prije svega želim da izrazim zadovoljstvo što sam dio ovog tima i da istaknem da je velika čast i privilegija predstavljati svoju državu na ovakvom takmičenju i vjerujem da ćemo dostojanstveno to i uraditi zalaganjem i ponašanjem prije svega. Pripreme su protekle u najboljem redu. Na posljednjem sastanku selektor nam je rekao da smo imali oko 55 treninga tokom cijelih priprema, što je izuzetno respektabilan broj i mogli smo da se pripremimo na adekvatan način”, kazao je Strugar i dodao da su test mečevi u Kolašinu bili od velikog značaja za svijest igrača o sopstvenim kvalitetima.

“Protiv selekcija Izraela i Japana smo mogli da vidimo da možemo da igramo dobru odbojku, da vrijedimo i da imamo određeni kvalitet. Sigurno da ne idemo na Evropsko prvenstvo sa bijelom zastavom i da želimo pokažemo kvalitet. Imamo jasan cilj ispred nas, a to je prolazak u drugu fazu. Znamo da možemo da se nosimo sa svima, a šanse ćemo tražiti protiv selekcija Danske i Sjeverne Makedonije, a sa ostale tri reprezentacije ćemo dati svoj maksimum. Za koliko će to biti dovoljno vrijeme će pokazati.”



Prvi rival u grupi C je Holandija, 31. avgusta od 17 sati, a 2. i 3. septembra sastav Ivana Joksimovića očekuju veoma važne utakmice sa Sjevernom Makedonijom i Danskom. Treći meč u samo tri dana biće sa reprezentacijom Češke 4. septembra, a u posljednjem kolu grupne faze Crna Gora će odjeriti snage sa osvajačen Svjetske lige, reprezentacijom Poljske.

(Odbojkaški savez Crne Gore)