Predsjednički izbori 2023.

23-03-2023

Penzioneri uz Milatovića

„Svojim ljudskim, moralnim, intelektualnim političkim i drugim osobinama Jakov Milatović je jedini koji zaslužuje da bude novi predsjednik Crne Gore”, piše u pismu podrške koja je u ime udruženja penzionera upućena predsjedničkom kandidatu Jakovu Milatoviću.

22-03-2023

Bogdanović: Milatovića drugog aprila čeka poraz

Uz očekivanu gomilu neistina, kakve već duže saopštava u Crnoj Gori, pomoćnik kandidata Evrope sad Jakov Milatović proteklih se dana obratio i auditorijumu u susjedstvu, valjda u namjeri da izmišljotinama i mitovima impresionira jedine koji su tamo oduševljeni njime - osvjedočenim ekstremima, nacionalistima i ruskim pionima koji od nedjelje veličaju njegov izborni rezultat, saopštio je generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS), Aleksandar Bogdanović.

22-03-2023

Milatović: Došao je kraj Đukanovićevom pustošenju

Uz podršku građana i političkih partija koja je iskazana nakon rezultata u prvom krugu, donijeću slobodu Crnoj Gori. Svi zajedno, stvorićemo novi sistem vrijednosti, naspram ovog nakaradnog koji su decenijama stvarali, a čiji je najveći simbol Đukanović. Došao je kraj njegovom pustošenju Crne Gore, poručio je Jakov Milatović, kandidat za predsjednika Crne Gore.

21-03-2023

CEMI: Nepravilnosti nijesu ugrozile regularnost izbora

Izborni dan u Crnoj Gori je protekao u mirnoj atmosferi, a karakter i obim nepravilnosti nije ugrozio regularnost izbornog proces, saopštila je izvršna direktorica Centara za monitoring i istraživanje (CeMI) Ana Nenezić, predstavljajući izvještaj o nadgledanju predsjedničkih izbora.

21-03-2023

Bez obzira na broj glasova kandidatima po 25.000 eura

Zakonski okvir omogućava da pojedini predsjednički kandidati nijesu uspjeli da ostvare ni približan broj glasova u odnosu na broj predatih potpisa podrške građana. No, bez obzira na to, iz budžeta su dobili po zagarantovanih 25 hiljada eura za finansiranje kampanje.

19-03-2023

Milatović: Pobjedu ćemo zapečatiti 2. aprila

Predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad i učesnik drugog kruga izbora, Jakov Milatović, poručio je da je njegov rezultat pobjeda svih onih koji su baklju slobode prethodnih 30 godina nosili u Crnoj Gori, koji su bili diskriminisani, koji su napustili zemlju, doživjeli nepravdu, bili siromašni...

19-03-2023

Radulović: Što se mene tiče, ja sam pobijedio

Influenser Jovan Radulović Jodžir poručio da je, što se njega tiče, on pobijedio na predsjedničkim izborima. Prema preliminarnim rezultatima Centra za demokratsku tranziciju, na današnjim izborima osvojio je 0,8 odsto glasova.

19-03-2023

Mandić: Glasači DF-a da podrže Milatovića u drugom krugu

Kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović ne može pobijediti u drugom krugu predsjedničkih izbora bez podrške Demokratskog fronta (DF), kazao je predsjednički kandidat tog političkog saveza Andija Mandić i pozvao glasače Fronta da podrže Milatovića 2. aprila.

19-03-2023

Đukanović i Milatović u drugom krugu

Prema preliminarnim podacima Centra za monitoring (CeMI) i Centra za demokratsku tranziciju (CDT) na osnovu 100 posto obrađenog uzorka, aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović osvojili su najviše glasova na predsjedničkim izborima.

19-03-2023

Glasala Draginja Vuksanović-Stanković

Predsjednička kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović-Stanković iskoristila je svoje glasačko pravo i glasala u Baru.