10-09-2022

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović položio je vijenac žrtvama logora u Jasenovcu

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović prisustvovao je današnjoj liturgiji u Manastiru Svetog Jovana Krstitelja povodom centralne proslave praznika Svetih novomučenika Jasenovačkih. Liturgiju je služio arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh srpski gospodin Porfirije.


Foto: Služba protokola Opštine Budva

Kako je saopšteno iz Službe protokola Opštine Budva, osim predsjednika Božovića liturgiji su prisustvovali ministar pravde Mirko Kovač, ministar finansija Aleksandar Damjanović, menadžer Opštine Budva Nikola Jovanović, bivši predsjednik Opštine Budva Marko Carević, kao i bivši predsjednik Skupštine Opštine Budva Đorđije Vujović.

Božović je nakon liturgije položio je vijenac ispod „kamenog cvijeta“ žrtvama logora u Jasenovcu.

„Ovo je najveće stratište i mučilište srpskog naroda i za svakog Srbina je sveto mjesto, a velika je privilegija i velika čast učestvovati u molitvi sa patrijarhom i vladikama posvećenoj jasenovačkim mučenicima. Ovo je mjesto koje mora da se posjećuje, na koje moramo da se odazivamo kada dobijemo poziv, da bi to sjećanje onako jednostavno unaprijed zaustavilo moguću, neku sličnu, situaciju na Balkanu“, istakao je Božović nakon polaganja vijenca.


Foto: Služba protokola Opštine Budva

„Nakon liturgije i polaganja vijenca predsjednik Opštine Budva Milo Božović se sastao sa arhiepiskopom pećkim, mitropolitom beogradsko-karlovačkim i patrijarhom srpskim gospodinom Porfirijem, sastanku je prisustvovao srpski član predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kao i ministar finansija Aleksandar Damjanović“, zaključuje se u saopštenju Službe protokola Opštine Budva.