12-06-2019

Predstavljanje knjige "Sveto trojstvo" Perivoja Popovića

U organizaciji Nip Art Press iz Budve, u press centru budvanskog hotela Tre Canne, u petak, 14. juna u 20 sati, biće predstavljena najnovija knjiga "Sveto trojstvo", poznatog crnogorskog književnika i književnog kritićara Perivoja Popovića iz Podgorice.

Predstavljanje knjige

O Popovićevoj knjizi, govoriće: prof. dr SINIŠA JELUŠIĆ, mr književnosti Radoje Femić, novinar i publicist Ranko Pavićević i autor.

Riječ je o studiji, Svetom trojstvu književne Crne Gore, Njegoš, Maarko i Ljubiša, koju je ove godine objavila izdavačka kuća Pegaz iz Bijelog Polja.

Perivoje Popović, pjesnik, prozni i dramski pisac, književni kritičar, editor i publicista rodjen je u Podgorici, a do sada je objavio, oko 30 knjiga i
monografskih publikacija.

Dobitnik je značajnih književnih i društvenih priznanja, medju kojima i prestižne književne nagrade “Marko Miljanov”, za dramu “Njegošev sat”, koja za njega ima poseban značaj.

Kako je napisano u njegovoj biobibliografskoj bilješci u njegovoj najnovijoj knjizi Sveto trojstvo, Perivoje Popović, tijelom živi u Podgorici, a dušom na Medunu, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.