22-07-2022

Program Grada teatara: Milica Vučković gošća na Trgu pjesnika u nedjelju

U nedjelju, 24. jula, sa početkom u 21 čas, na Trgu pjesnika se nastavlja ovogodišnji književni program festivala „Grad teatar“. Gošća večeri je Milica Vučković, koja će predstaviti svoj roman „Smrtni ishod atletskih povreda“.

Program Grada teatara: Milica Vučković gošća na Trgu pjesnika u nedjelju | Radio Televizija Budva

Foto: Pres-služba „Grada teatra“

Milica Vučković rođena je 1989. godine u Beogradu. Diplomirala je na Odsjeku za primijenjeno slikarstvo u klasi profesora Miroslava Lazovića, na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na kojem je završila master i doktorske studije. Izdala je zbirku kratkih
priča pod nazivoj “Roj”, koju je ujedno i ilustrovala, te roman “Boldvin” (2019), sa kojim je ušla u uži izbor za Vitalovu nagradu i nagradu Biljana Jovanović. Za priču “Jedu ljudi ibez nogu” dobila je prvu nagradu na “Biber” regionalnom konkursu. Sa romanom „Smrtni ishod atletskih povreda“ ušla je u uži izbor za „NIN“-ovu nagradu i nagradu „Beogradski pobednik“, a osvojila je Vitalovu nagradu odnosno nagradu „Zlatni suncokret“, za najbolju napisanu knjigu na srpskom jeziku u 2021. godini.



Prema riječima reditelja Nikole Zavišića: “Roman "Smrtni ishod atletskih povreda" jemudro, talentovano, crnohumorno, analitički detaljno, hrabro i duhovito ispričana priča koja (lucidno) nema ni početak ni kraj. Ona je večna. Naizgled mala, ovo je priča koja nas se duboko(do)tiče jer je ukorenjena u samu suštinu našeg postojanja i duhovnog identiteta”.

Moderator večeri je mr Nikola Nikolić, pisac i književni kritičar.