24-07-2022

Milica Vučković večeras gošća na Trgu pjesnika

Večeras početkom u 21 čas, na Trgu pjesnika se nastavlja ovogodišnji književni program festivala „Grad teatar“. Gošća večeri je Milica Vučković, koja će predstaviti svoj roman „Smrtni ishod atletskih povreda“.

Milica Vučković večeras gošća na Trgu pjesnika | Radio Televizija Budva

Foto: Pres-služba „Grada teatra“

Milica Vučković rođena je 1989. godine u Beogradu. Diplomirala je na Odsjeku za primijenjeno slikarstvo u klasi profesora Miroslava Lazovića, na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na kojem je završila master i doktorske studije. Izdala je zbirku kratkih
priča pod nazivoj “Roj”, koju je ujedno i ilustrovala, te roman “Boldvin” (2019), sa kojim je ušla u uži izbor za Vitalovu nagradu i nagradu Biljana Jovanović. Za priču “Jedu ljudi ibez nogu” dobila je prvu nagradu na “Biber” regionalnom konkursu. Sa romanom „Smrtni ishod atletskih povreda“ ušla je u uži izbor za „NIN“-ovu nagradu i nagradu „Beogradski pobednik“, a osvojila je Vitalovu nagradu odnosno nagradu „Zlatni suncokret“, za najbolju napisanu knjigu na srpskom jeziku u 2021. godini.



Prema riječima reditelja Nikole Zavišića: “Roman "Smrtni ishod atletskih povreda" jemudro, talentovano, crnohumorno, analitički detaljno, hrabro i duhovito ispričana priča koja (lucidno) nema ni početak ni kraj. Ona je večna. Naizgled mala, ovo je priča koja nas se duboko(do)tiče jer je ukorenjena u samu suštinu našeg postojanja i duhovnog identiteta”.

Moderator večeri je mr Nikola Nikolić, pisac i književni kritičar.