27-03-2024

PRONAĐI ME! I dalje se traga za dvogodišnjom djevojčicom iz okoline Bora, helikopter i dronovi pretražuju teren

Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz okoline Bora i dalje traje. Na terenu policija, vatrogasci-spasioci, pripadnici Gorske službe spasavanja, pripadnici Žandarmerije sa psima-tragačima, lovci i brojni građani. U potrazi za djevojčicom koristi se i helikopter i dronovi sa termovizijskim kamerama.

PRONAĐI ME! I dalje se traga za dvogodišnjom djevojčicom iz okoline Bora, helikopter i dronovi pretražuju teren | Radio Televizija Budva

Policija i volonteri idu od zgrade do zgrade ne bi li pronašli neki trag, koji će pomoći u potrazi za nestalom Dankom, javlja izvještač RTS-a.

Za nestalim djetetom traga se više od 18 sati, a i dalje nema nikakvih informacija.


Nestala djevojčica Danka Ilić

Potraga se intenzivira, a tokom noći je stiglo još oko 20 vozila sa žandarmerijom.

Nadležni apeluju na građane da ne kreću samoinicijativno u potragu, kako ne bi ometali iskusne i ljude obučene za potragu.

Djevojčica Danka Ilić, koja je nestala juče u 13.45 u borskom naselju Banjsko Polje, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep. Djevojčica je nestala na nepristupačnom terenu, obraslom gustom šumom.


Prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME!

U Srbiji je prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME! koji je namijenjen za hitno obavještavanje javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica.

Cilj je da se omogući brza distribuciju informacija svim građanima preko entiteta nadležnih za informisanje javnosti, kada policija procjeni da bi objavljivanje ove informacije u javnosti doprinelo pronalasku djeteta.

Hitno obavještavanje podrazumijeva slanje poruke o nestanku maloljetnog lica sa svim relevantnim informacijama i to prekidom TV i radio programa, slanjem SMS-a svim građanima preko njihovih mobilnih operatora, prikazima na ekranima na auto-putu, aerodromima, željezničkim i autobuskim stanicama.

Izvor: RTS