13-12-2023

Proteklog vikenda održan Kup Crne Gore u savremenim plesovima

Kup Crne Gore u savremenim plesovima održan je u nedjelju 10. decembra u Podgorici, u organizaciji plesnog kluba „Sonrisa“ i Plesnog saveza Crne Gore. Na završnom turniru za ovu godinu, učestvovalo je više od 1200 mladih plesača iz 19 plesnih klubova iz cijele Crne Gore.


Foto: Radio Bar

Plesni krug „Sonrisa“ uzela je prvo mjesto sa Hip hop redsensation osnovnicma i sa Hip hop junior troublamakers-ima.

Latino plesna grupa „Mogrenke“ zauzele su treće mjesto.

Trener hip hopa je Jelena Šibalić, a osnivači su Slobodan i Jelena Vukčević.

Plesni klub „Habanera“ učestvovao je sa „hip hop“ i „latino“ formacijama, kao i sa solistima koji su osvojili pet prvih, četiri druga i dva treća mjesta.

Pobjednički pehar i zlatne medalje osvojili su „street“ formacije djece i juniora „MS crew“, takmičari iz OŠ „Mirko Srzentić“ iz Petrovca, Anastasija Lalić za koreografiju „Dance angels“ „latin show“ solo junior, Lena Nikolić „hip hop“ solo junior i Uma Duraković „latin D3“ solo junior.

Drugo mjesto osvojile su formacije djece: „Hip hop“ „Party time” i „latino“ formacija „Boom“, „Black dance“ „latino“ formacija juniori i Anastasija Lalić „latin D3“ solo.

Treće mjesto osvojile su Bojana Leković i Nina Nikolić u kategoriji „latino D3“ solo.

Na gala večeri na kojoj su učestvovali najbolji plesači cjelodnevnog programa nastupile se Uma Duraković i Lena Nikolić, koje su po ocjeni nacionalnog žirija osvojile pobjedu i novčanu nagradu za plesno umijeće.

Tradicionalni plesni koncert „Novogodišnje čarolije“ „Habanera“ organizuje 26. decembra u sali Doma kulture, a potom i reprizu koncerta 31. decembra ispred sportske dvorane Topolica, u okviru programa u organizaciji TO Bar.